Férfi kézi KEK: idegenben is kikapott a Flensburgtól az FTC-PLER

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.02.18. 20:48
Címkék
Az FTC-PLER 32–25-re kikapott Mocsai Tamás csapata, a német Flensburg-Handewitt vendégeként a férfi kézilabda KEK nyolcaddöntőjében rendezett párharc szombati visszavágóján, így kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.
A hóhelyzet miatt csak péntek éjfélkor érkezett meg az FTC-PLER csapata Flensburgba, így egy gyors vacsora után éjjel kettőkor kerültek ágyba Zsiga Gyula tanítványai. Emiatt a szombat reggeli edzés elmaradt, videózás és séta szerepelt a mérkőzés előtti programban. Lehet, hogy a fáradtság tette, de nem kezdte jól a KEK-nyolcaddöntő visszavágóját a Fradi. A 13. percben esett a harmadik vendéggól, hogy aztán tizennégy perces gólcsend álljon be: Lendvay Péterék az első félidő vége előtt három perccel dobták a negyediket, csak addigra az ellenfél már tizenhatnál tartott…

A szünetben már bőven ünnepelhette is a továbbjutást a Flensburg, hiszen összesítésben már tizenhét góllal vezettek a németek. Ljubomir Vranjes hagyta is szabadon játszani csapatát, és talán ennek is köszönhető, hogy az FTC bőven kozmetikázhatott az eredményen. A kapuban Jan Kominek bravúrokkal, Lendvay, Rév Mátyás és Kis Gergely pedig gólokkal járult hozzá ehhez.

Ennél azonban többre nem futotta a magyar csapattól, a Flensburg megérdemelten és magabiztosan jutott a nyolc közé, Zsiga Gyula csapata pedig csak abban reménykedhet, hogy a hazaút kevésbé lesz viszontagságos számára.

Ennél azonban többre nem futotta a magyar csapattól, a Flensburg megérdemelten és magabiztosan jutott a nyolc közé, Zsiga Gyula csapata pedig csak abban reménykedhet, hogy a hazaút kevésbé lesz viszontagságos számára.

FÉRFI KÉZILABDA KEK
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FLENSBURG (német)–FTC-PLER BUDAPEST 32–25 (17–6)
Flensburg, 1100 néző. V: Santos, Fonseca (portugálok)
FLENSBURG: RASMUSSEN – SVAN-HANSEN 11, Glandorf 3, Szilágyi 2, Karlsson 1, Kaufmann, EGGERT 5. Cs: Andersson (kapus), Mogensen 2, Mocsai T. 4, Dibbert, Knudsen 4. Edző: Ljubomir Vranjes
FTC: Kominek – Rév 5, Bakos 1, Marczinkó 1, Lendvay 5, Kocsi 1, Pálos 4. Cs: Székely (kapus), Bak, Mazák 2, Auth 1, Horváth Cs., Kis G. 5, Jakub. Edző: Zsiga Gyula
Az eredmény alakulása. 16. p.: 8–3. 26. p.: 16–3. 46. p.: 23–16. 57. p.: 29–21.
Kiállítások: 12 ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Ljubomir Vranjes: – Elégedett vagyok az újabb győzelemmel és a továbbjutással. A második félidőben már hagyhattam a csapatot azt játszani, amit akar.
Zsiga Gyula: – Rossz első félidőt produkáltunk, de a másodikban már jobban ment a játék, de nem szeretném a viszontagságos utazásra fogni a vereséget. Várható volt, hogy a Flensburg túllép rajtunk, kicsit jobb játékkal jobban megnehezíthettük volna a németek dolgát.
 
Továbbjutott: a Flensburg, kettős győzelemmel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik