Férfi kézi: Iváncsik Tamás túltette már magát a távozáson

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 15:18
Már csak két napot töltenek itthon az MKB-MVM Veszprém kézilabdázói, aztán csütörtökön elutaznak Kölnbe, a Bajnokok Ligája négyes döntő színhelyére. Iváncsik Tamás a veszprémi hattyúdalára készül, Cristian Ugalde a magyar kézilabdáért is harcolni fog, míg Renato Sulic szerint a szívüket is kiteszik majd a pályára Kölnben.

„Jó érzés tölt el, ha a szombati és a vasárnapi nagy meccseinkre gondolok, hiszen részese lehettem annak a nagy menetelésnek, amelynek most a végéhez közeledünk. Számomra az eddigi legnagyobb sikert a kétezer-nyolcas KEK-győzelmünk jelentette. Túltettem már magam azon, hogy a klubom nem hosszabbította meg a szerződésemet, az akaratom ez után sem hagyott alább, próbáltam a lehető legtöbbet hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Kicsit furcsa, hogy a veszprémi hattyúdalomat éppen akkor élem meg, amikor az itt eltöltött évek legnagyobb kihívása vár rám és a játékostársaimra, de a sport már csak ilyen. Csapatként jutottunk el idáig, és csapatként is fogunk a kölni pályán küzdeni” – hangsúlyozta a hét szép veszprémi esztendő után a 31 éves jobbszélső, Iváncsik Tamás a Telekom Sporthír Szolgálatának. Iváncsik Tamás a Telekom Sporthír Szolgálatának.

„Kevesen tudják rólam itt Magyarországon, hogy már két BL-győztes csapatban szerepelhettem, azt pedig még kevesebben, hogy kétezer-ötben és kétezer-tizenegyben is annak a Barcelonának lehettem a játékosa, amelynek egyik erőssége, majd a csapatkapitánya Nagy László volt. Alig múltam tizenhét éves, amikor az első aranyérmemet átvehettem a döntő után. Egy olyan országba kerültem két évvel ezelőtt, ahol a kézilabdázásnak egyre nagyobb a becsülete. Spanyol vagyok, ezért nem mondhatom azt, hogy Kölnben Magyarországért fogok küzdeni, azt viszont szívemből hangoztathatom, hogy a csapatomért és a magyar kézilabdázásért mindent meg fogok tenni” – hangsúlyozta a 26 éves spanyol balszélső, Cristian Ugalde.

„Igyekeztünk a kétnapos dupla vizsgára a lehető legjobban felkészülni: fizikailag, taktikailag és mentálisan. Az elmúlt években nem mindig igazolódott be a papírforma, tavaly például kevesen számítottak a Hamburg győzelmére, aztán mégis ők nyertek. Mi horvátok, ha valami nagyon nagy dolgot szeretnénk véghezvinni, először is a szívünkről és a lelkünkről kezdünk beszélni. Így van ez velem most is. A szívünk ott lesz a pályán és ezért is győzhetünk a Kiel ellen. A döntőről viszont csak a szombati mérkőzésünk után beszélnék” – mondta a 32 éves horvát beálló, Renato Sulic.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik