Férfi kézi: igazi világklasszis is csapattársa lesz Máthé Dominiknak

Vágólapra másolva!
2020.05.28. 19:38
null
Ezzel a képpel jelentette be az Elverum honlapja Abalo érkezését (Fotó: ehh.no)
A franciák kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és Európa-bajnok szélsője, Luc Abalo soha nem gondolta, hogy valaha elhagyja a Paris Saint-Germaint, a következő idényt mégis Norvégiában, Máthé Dominik leendő klubjában, az Elverumban tölti.

Valódi átigazolási bomba robbant Norvégiában: a bajnoki címvédő Elverum egy évre szóló megállapodást kötött a PSG-t nyolc év után a nyáron elhagyó francia klasszis szélsővel, a 35 éves Luc Abalóval – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

„Az, hogy egy ekkora világsztárt, mint Abalo, meg tudtunk szerezni, az valami őrületes és abszolút hatalmas dolog. Biztos vagyok benne, hogy a norvég kézilabdázás történelmében ez a legnagyobb átigazolás – idézte a norvég TV2 az Elverum menedzserét, Nils Kristian Myhrét.

A tv-csatorna kézilabda-szakértője, Bent Svele a maga részéről hihetetlennek nevezte a francia csillag érkezését.

„Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen magasan jegyzett játékos megszerzésére képes lehet egy norvég klub, de ez is mutatja a sportág erejét hazánkban” – fogalmazott a szakértő

Abalo nyilatkozata alapján egyébként azt gondolhatjuk, ő korábban biztos volt benne, hogy a PSG-nél fejezi be a pályafutását, az olimpia elhalasztása végül keresztül húzta a számításait, és így még egy évvel kitolta a karrierjét.

„Soha nem gondoltam volna, hogy valaha Norvégiában fogok játszani, de amikor az Elverum ellen játszottunk, akkor azért megfogott, ahogy a helyiek álltak a csapathoz. Ez is segített a döntésemben, amikor rábólintottam az ajánlatukra” – idézi a TV2 a francia játékost.

A 35 éves Abalo gyakorlatilag amit lehetett, megnyert a sportágában klub és válogatott szinten is: a nemzeti csapatával kétszer nyert olimpiát (2008, 2012), háromszor világbajnokságot (2009, 2011, 2017) és Európa-bajnokságot (2006, 2010, 2014), míg a Ciudad Reallal 2009-ben Bajnokok Ligáját és Európai Szuperkupát nyert – hogy csak a legnagyobb címeit soroljuk fel.

Nem a francia klasszis egyébként az egyetlen új érkező a norvég klubnál, korábban már kiderült, hogy a nyártól az Elverum játékosa lesz Máthé Dominik a Balatonfüredtől magyar válogatott jobbátlövő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik