Férfi kézi: Hogy BL-döntőt játszunk a Veszprémmel? Hol kell aláírni?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 18:07
null
Nagy Lászlóék koncentráltan érkezte Kölnbe (Fotók: Hegedüs Gábor)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének résztvevői péntek délután találkoztak a sajtó képviselőivel. A színes forgatagban megszólaltattuk az érintett csapatok képviselőit: Talant Dujsebajev előre aláírná, hogy a Kielce a Veszprémmel játssza a BL-döntőt, Momir Ilics szerint a magyar együttesnek el kell viselni a nyomást, Nagy László úgy látja, érettebbé váltak, Filip Jíchának nagyot kell küzdenie a szezon hajrájában.

Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya szerint érettebbek lettek a 2014-es elődöntő óta, így most nagyobb esélyük van a Kiel ellen:

PÁLMARSSON SZÉPEN BÚCSÚZNA

Kétszer hatvanperces búcsújátékra készül szombaton és vasárnap Kölnben Aron Pálmarsson. A THW Kiel izlandi légiósa már tavaly megegyezett az MKB-MVM Veszprémmel abban, hogy 2015 őszétől a magyar bajnokcsapat tagjaként folytatja a pályafutását.

„Nem hoz zavarba, hogy szombat este éppen a Veszprém az ellenfelünk. Tudom, hogy mi a dolgom, vagy inkább a kötelességem – idézte a Telekom Sporthír Szolgálat a 24 éves kézilabdázót. – Szépen szeretnék búcsúzni attól a csapattól, várostól és szurkolói közösségtől, ahová 18 éves srácként kerültem, és ahol aztán hat évet töltöttem el. Nehéz szívvel búcsúzok Alfred Gislassontól, az edzőmtől, aki második apámként viselte a gondomat, miközben sokat tett azért, hogy igazán jó játékos lehessek. A legjobbakat kívánom neki, ahogy ő is sikeres folytatást kívánt nekem. Próbált marasztalni, de nem állt az utamba. Nagyszerű embernek tartom, kiváló szakembernek."

A kétszeres BL győztes Pálmarsson sejtelmesen beszélt arról, kit vár a négyes döntő győztesének.

„Gislasson azt mondja, hogy a Barcelona tűnik a legerősebbnek. Ez lehet, hogy igaz, de nem a spanyolok fognak győzni" – mondta az izlandi sportoló, aki a kölni csaták után néhány hétig pihenni fog, mielőtt júliusban Veszprémbe érkezik. A 24 éves játékos lesz a már most is multinacionálisnak nevezhető Veszprém első izlandi légiósa, aki előbb vagy utóbb irányító-átlövőként vezéregyéniség lehet Carlos Ortega csapatában.

„Izgalom nincs, inkább alig várjuk, hogy már jöjjenek a meccsek. Szeretnénk revánsot venni a Kielen, és azt gondolom, érettebbek, egységesebbek lettünk egy év alatt, támadásban is jobban tudjuk kontrollálni a meccseket. A Kiel ugyanazt játssza, mint korábban, rendkívül nagy játékerőt képvisel. Tavaly kicsit kapkodósra sikeredett a játékunk, a németek pedig ezt könyörtelenül kihasználták, és a labdaeladásainkból indulva könnyű gólokat szereztek. Ha ezt le tudjuk csökkenteni, pariban lehetünk."

A kiváló szezont futó Momir Ilics tudja, hogy nagy lesz a nyomás a csapaton, de úgy véli, ezt kell tudni viselni, és a hasonló meccsek miatt érdemes sportolni.

„A tavalyi elődöntő különleges volt, mert az első szezonomat játszottam Veszprémben, és éppen korábbi csapatommal, a Kiellel találkoztunk. De profi vagyok, így mindig az adott klubom sikeréért harcolok, és bár a Kiel megint számíthat a hazai közönség támogatására, elkaphatjuk. Jobbak lettünk, így szerintem nagyobb most az esélyünk. Természetesen nagy lesz rajtunk a nyomás, de élveznünk kell a hétvégét, mert erről szól a sport."

A THW Kiel klasszis átlövője, Filip Jícha szerint is nehezebb feladatuk lesz, mint egy évvel korábban.

„Úgy tűnik, mindig összeakadunk a BL-ben valahol a Veszprémmel. Szombati ellenfelünk az egyik legjobb csapat Európában, de a mi célunk is az, hogy a legjobbak legyünk. Tavaly és egy évvel korábban mi nyertünk, és most is az a célunk. Megvan a tervünk, hogyan szeretnénk megnyerni a meccset, ezt kell a lehető legjobban megvalósítanunk. Fel kell rá készülnünk, hogy ezúttal nehezebb lesz a feladatunk. Fontos, hogy nyugodtak maradjunk" – mondta Jícha, aki nem érzi magát százszázalékos állapotban.

„Nem a lehető legszerencsésebb szezonon vagyok túl, sok sérülés hátráltatott, így már várom a végét. De harcolok, hogy a még hátra levő meccseken úgy tudjak játszani, ahogy magamtól elvárom, mert ez az utóbbi időszakban az említett okok miatt nem sikerült."

A fiúk a pénteki edzésen is odatették magukat
A fiúk a pénteki edzésen is odatették magukat

Az idény legjobb védekező játékosának választott René Toft Hansen a Veszprémről, saját csapatáról és a tavaly Kielből a bakonyi együttesbe szerződöttChristian Zeitzrőlbeszélt az NSO Tv-nek.



A korábbi elődöntőben a spanyol Barcelona és a lengyel Kielce csap össze, és bár sokan a katalánokat tartják a nagy esélyesnek, ők ezt másképpen látják:

„A Kielce kemény dió lesz, fizikailag nagyon erősek, de egyébként is a játék minden elemében kiválóak. A kulcs, mint a kézilabdában mindig, a védekezés lesz. Ha nem kapsz sok gólt, jó esélyed van megnyerni a meccset. Úgy tűnhetett, hogy nem volt annyira rögös az utunk Kölnig, ez azért lehetett, mert jól játszottunk. Az Aalborgot és a Zagrebet is komolyan kellett vennünk. Most már négy hete az elődöntőre készülünk, és már jól ismerjük a Kielce játékát" – mondta Víctor Tomás, a Barcelona csapatkapitánya, aki hozzátette, nem tudnak változtatni a spanyol bajnokság erején, el kell fogadniuk, hogy kiemelkednek a mezőnyből. Hogy mit vár a másik elődöntőtől?

„Sokan kérdezik ezt tőlem, szerintem a Veszprém most jobb csapat a Kielnél, de a németeknek sokat segít a hazai pálya, ezért talán ők fognak továbbmenni."

„Meglepetésként ért, hogy engem választottak a legjobb edzőnek, mindenkinek köszönöm a támogatást, de sokkal többet jelentene, ha a csapat megnyerné a Bajnokok Ligáját – mondta a Kielcét irányító Talant Dujsebajev, aki nem tulajdonított nagy jelentőséget a reptéren elkeveredett csomagjainak. – Ötven-ötven százalék esélyt adok a két csapatnak az elődöntőben, a napi forma fog dönteni."

A szakembert szembesítettük a lehetőséggel, hogy vasárnap akár a több magyar válogatott játékossal felálló Veszprémmel is játszhatják a BL-döntőt:

„Hol kell aláírni? Mutassa! – válaszolta széles mosoly kíséretében Dujsebajev. – Tavaly a Kiel volt a favorit, idén ilyet nem lehet kijelenteni. A Veszprém azóta tapasztaltabb lett, így neki és csapatomnak is megvan az esélye a döntőbe kerülésre."

Nagy médiaérdeklődés a sajtófélórán

A veszprémiek meze a játékosok aláírásával a hotelban

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
DÖNTŐ (Köln, május 31.)
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: Din, Dinu (románok)
A 3. HELYÉRT
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: M. Johansson, Kliko (svédek)
ELŐDÖNTŐ (Köln, május 30.)
Barcelona (spanyol)–Vive Tauron Kielce (lengyel)
15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: Licis, Stolarovs (lettek)
THW Kiel (német)–MKB-MVM VESZPRÉM18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: G. Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
A legfrissebb híreket itt találja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájáról!
A kölni aréna már várja a négy csapatot és szurkolóikat
A kölni aréna már várja a négy csapatot és szurkolóikat
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik