Férfi kézi: hatékony támadójáték, legyőztük Izlandot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.06. 19:32
null
Bánhidi Bence ezúttal is sok mozgással bontotta meg az ellenfél védekezését (Fotó: MTI-archív/Kovács Tamás)
A magyar férfi kézilabda-válogatott a Bygma-kupa elnevezésű felkészülési torna második fordulójában három góllal nyert Izland ellen.

 

A kapunkban ezúttal a rutinos Fazekas Nándor kezdett, a dánok ellen tegnap Mikler Roland kapott lehetőséget. A mérkőzés első gólját mi szereztük, de nem sokáig vezettünk, mert fordítottak az izlandiak. Percek alatt kellő fordulatszámra pörgött fel a két fél, a hatosfalban lévő brusztokon, a blokkokon viszont érződött, hogy ezúttal nem tétmeccs zajlik a pályán. A rajt után kiegyenlített játékot láthattunk, majd az első félidő közepéhez érkezve egy kétperces fórból jól jöttünk ki. Utána kisvártatva sikerült is meglépnünk hárommal (9–6), Izland azonban könnyű gólokkal gyorsan utolért minket (10–10). A védekezésünket hamar rendeztük, és erőteljes támadójátékunknak köszönhetően visszaszereztük a háromgólos előnyt. Támadásban középen tempósan és szélesen mozgattuk a falat, Bánhidi Bence beállóban szintén fürgének és hatékonynak bizonyult. Remek átlövéseinkkel a szünetig sikerült is megtartanunk a vezetést (18–15).

A második félidőben bírtuk a saját magunk által diktált gyors tempót, előnyünk már hatra is nőtt. A saját kapunk előtt sok mozgással kompenzálni és hatástalanítani tudtuk az izlandiak támadójátékát, akiktől egyéni villanásokra futotta csupán, figuráikat kevés sikerrel tudták kivitelezni. A mieink repertoárja ellenben támadásban továbbra is széles skálán mozgott, ráadásul eredményesnek bizonyult. A 40. perc után a fáradtság jeleit fedezhettük fel a mieink játékán, a befejezéseink rendre rosszul sikerültek, de mivel az ellenfél is hasonlóan teljesített, biztosnak tűnő előnyünkért nem kellett nagyon aggódnunk. Kevés gól esett, támadójátékunk visszaesése pedig azt eredményezte, hogy Izland a hajrá előtt felzárkózott belátható távolságra: az 56. percben már az egyenlítésért támadott az ellenfél. Fazekast azonban nem sikerült átejteni, cserébe huszáros rohamokat vágtunk ki, és előnyünket ismét három gólra növeltük. Izland bő két perccel a vége előtt időt is kért, de profitálni abból sem tudott (30–27).

Legjobbjaink tulajdonképpen csak a papírformát igazolták Izland ellen, legalábbis az oddszokat tekintve, hiszen a vb-győzelemre jóval nagyobb az esélyünk, mint pénteki ellenfelünknek.

FÉRFI KÉZILABDA, BYGMA-KUPA, DÁNIA
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–IZLAND 30–27 (18–15)
Skjern, 1000
néző. V: Gjeding, Hansen (dánok)
MAGYARORSZÁG: FAZEKAS – Gulyás P., NAGY L. 6, BÁNHIDI 3, Schuch, Zubai Sz. 1, Juhász Á. 2. Cs: Mikler (kapus), Bodó 2, LÉKAI 5, Harsányi 2, Császár 5 (5), Szöllősi Sz., Ancsin G. 3, Ligetvári 1, Dzsamali, Iváncsik G. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté
IZLAND: Edvardsson – A. Gunnarsson 1, Kárason 3, SMÁRASON 7, Kristjánsson, Gudmundsson, Elisson 2. Cs: GÚSTAVSSON 1 (kapus), Helgasson, Konrádsson 1, Svavarsson 2, Atlason 2, MAGNUSSON 6 (4), B. Gunnarsson, Sigurdsson 1, Jonsson 1, Arnarsson. Szövetségi kapitány: Geir Sveinsson
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–3. 11. p.: 5–5. 15. p.: 9–6. 18. p.: 10–10. 21. p.: 13–10. 26. p: 16–12. 38. p.: 22–17. 41. p.: 24–18. 45. p.: 24–21. 54. p.: 27–26. Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 4/4
MESTERMÉRLEG
Xavier Sabaté:
– A dánok elleni mérkőzéshez képest is sokat javultunk, és ez a legnagyobb siker. Pontosan ez a célunk, hogy mérkőzésre mérkőzésre jobb legyen a csapatjátékunk. Elégedett vagyok, mert fegyelmezett valamennyi játékosunk. Nagy László igazi vezérünk, aki mellett ezúttal Lékai Máté és Juhász Ádám is kiemelkedően küzdött. Remek a hangulat a keretben, Bodó arcsérülését pedig ellátta az orvosunk. Remélem, vasárnap játszhat Egyiptom ellen!
További eredmény:
Dánia–Egyiptom 36–26
Az állás: 1. Dánia 4 pont (60–47), 2. Izland 2 (57–57), 3. MAGYARORSZÁG 2 (51–51), 4. Egyiptom 0 (53–66)

3. FORDULÓ (VASÁRNAP JÁTSSZÁK)
18.00: Egyiptom–Magyarország
20.15: Dánia–Izland

1. FORDULÓ (CSÜTÖRTÖKÖN JÁTSZOTTÁK)
Dánia–Magyarország 24–21 (8–10)
Izland–Egyiptom 30–27 (13–14)

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
Kapusok:
FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: IVÁNCSIK Gergő (Telekom Veszprém)
Szövetségi kapitány: Xavi SABATÉ
Edző: DEBRE Viktor

Férfi világbajnokság, 2017. január 11–29.
Csoportbeosztás:
A-csoport (Nantes):
Franciaország, Lengyelország, Oroszország, Brazília, Japán, Norvégia
B-csoport (Metz): Spanyolország, Szlovénia, Macedónia, Izland, Tunézia, Angola
C-csoport (Rouen): Németország, Horvátország, Fehéroroszország, Magyarország, Chile, Szaúd-Arábia
D-csoport (Párizs): Katar, Dánia, Svédország, Egyiptom, Bahrein, Argentína
A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az 5–6. helyezettek az Elnöki Kupában folytatják a tornát.
A magyar válogatott csoportmérkőzései
Január 13., péntek, 17.45: Németország–Magyarország
Január 14., szombat, 20.45: Magyarország–Horvátország
Január 16., hétfő, 17.45: Magyarország–Chile
Január 18., szerda, 14.00: Szaúd-Arábia–Magyarország
Január 20., péntek, 20.45: Fehéroroszország–Magyarország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik