Férfi kézi: Gyerekkorom óta erre vágytam – a Veszprém fiatalja első BL-góljáról

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.11.26. 07:58
Hét góllal nyert, s visszavágott a múlt heti vereségért a Telekom Veszprém az ukrán Motor Zaporizzsjának a férfi Bajnokok Ligájában, így feljött a B-csoport második helyére. A találkozó után az NSO Tv stábja beszélgetett Ligetvári Patrikkal, illetve a 19 éves tehetséggel, Lukács Péterrel, aki először volt eredményes a BL-ben.

Ligetvári Patrik elárulta: kellett a veszprémi lelkeknek ez a siker.

„Hiszen az elvárható tőlünk, hogy hazai pályán megnyerjük a mérkőzéseket, ahogy idegenben is. A múlt héten ez nem úgy sikerült, de megtettünk mindent. Volt mit kijavítanunk, és szerencsére ez sikerült is.”

Videónkban elmeséli a történetét annak, ahogy egy kis rajongója elkérte tőle a mezét.

Lukács Péter hetesből szerezte meg 19 évesen első gólját a BL-ben.

„Természetesen nagyon jó érzés volt. Nagyon izgultam és nagyon boldog vagyok a gól miatt. Nagyon elérzékenyültem, mert fontos pillanat ez a számomra, hiszen gyerekkorom óta arra vágytam, hogy egyszer a Bajnokok Ligájában szerepelhessek, és gólt, gólokat lőjek. Nagyon boldog vagyok és tényleg hálás mindenkinek: az edzőimnek, a csapattársaknak, a klubnak. Mindenki nagyon sokat segít. Ilyen szurkolók előtt mindig hatalmas élmény játszani, és köszönöm nekik a támogatást, mert nagyon jólesett a meccs végén is, illetve, amikor odaálltam a heteshez, akkor is hihetetlen érzés volt.”

Az NSO Tv videójából az is kiderül, milyen rituálé vár rá az öltözőben az elsó gólja miatt.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
8. FORDULÓ
B-CSOPORT
TELEKOM VESZPRÉM–MOTOR ZAPORIZZSJA 36–29 (18–13)
Veszprém, 2500
néző. Vezette: Jorum, Kleven (norvégok)
VESZPRÉM: Corrales – Lékai 2, J. Omar 1, B. BLAGOTINSEK 1, Ligetvári 3, A. NILSSON 4, Strlek 4. Csere: GASPER MARGUC 9 (3), Maqueda, NENADICS 3, Lauge 5, Lukács P. 1 (1), Mahé 2, Ilic Z., SIPOS 1. Edző: Momir Ilics
ZAPORIZZSJA: Komok – Kozakevics 3 (2), Sebetic 2, Malasinskas 2, BOHAN 8, Horiha 3, Gyencov 1. Csere: Tutjunyik (kapus), PUHOUSZKI 5, Turcsenko 1, Molina, Kravcsenko, Doncov 1, Vjunik, Vasziljev 3. Edző: Gintaras Savukynas
Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–4. 10. p.: 6–5. 17. p.: 8–9. 21. p.: 11–9. 26. p.: 16–9. 27. p.: 16–11. 35. p.: 22–16. 41. p.: 23–19. 48. p.: 30–23. 57. p.: 35–27
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics:
– Habár örülök a győzelemnek, nem vagyok maradéktalanul elégedett. Az első félidő elején támadásban elég lassúak voltunk, ami aggasztó, s a visszarendeződésre is felhívtam a figyelmet, amit a második játékrészben már meg tudtunk az elvárt szinten megvalósítani. Van miben fejlődnünk tehát.
Gintaras Savukynas: – Egyértelműen a Veszprém volt a jobb csapat. Nem kezdtünk rosszul, azonban a félidő közepén visszaestünk, és innentől már csak futottunk az eredmény után. Gyengébben játszottunk, mint a múlt héten, sok ziccert elrontottunk, majd ott volt a kapuban Corrales is, aki jól védett. A szünet utáni védekezéssel nem vagyok elégedett, a hazaiak túl sok könnyű gólt szereztek.

A csoport további csütörtöki mérkőzésein
Dinamo Bucuresti (román)–Flensburg (német) 20–28
Porto (portugál)–PSG (francia) 30–39

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik