Férfi kézi: Gulyás sérülése nem jött rendbe, kihagyja az Eb-t

Vágólapra másolva!
2016.01.04. 07:45
A rövid, szilvesztertől tartó pihenő után a január 15-én kezdődő Európa-bajnokság előtt álló férfi kézilabda-válogatott visszatért a kecskeméti edzőtáborba, ahol a hét végéig, a Szerbia elleni két tesztmérkőzésig gyakorol. Gulyás Péter is ott volt a társakkal, de csupán azért, hogy személyesen közölje Talant Dujsebajev szövetségi kapitánnyal: nem tudja vállalni az Eb-t.

„Nem gyógyult meg a talpsérülésem, ezért nem tudom vállalni a felkészülést és az Eb-t sem – mondta Gulyás Péter, a csapat első számú jobbszélsője. – Nagyon bánt, hogy nem jöttem rendbe, és ki kell hagynom a válogatott szempontjából sorsdöntő tornát. A rehabilitációt Veszprémben folytatom, remélem, a következő megméretésen csatlakozhatok a válogatotthoz.”Gulyás Péter, a csapat első számú jobbszélsője. – Nagyon bánt, hogy nem jöttem rendbe, és ki kell hagynom a válogatott szempontjából sorsdöntő tornát. A rehabilitációt Veszprémben folytatom, remélem, a következő megméretésen csatlakozhatok a válogatotthoz.”

A következő erőpróba az áprilisi olimpiai selejtező vagy a júniusi vb-selejtező lehet. Az olimpiai selejtezőt a nemzeti csapatunk kénytelen lesz kihagyni, ha teljesül az álma és Eb-t nyerve egyből kijut az olimpiára – vagy nem jut be az olimpiai selejtező mezőnyébe.

A mostani Eb-n így a tatabányai Pásztor Ákos és a csurgói Hornyák Péter lesz a két jobbszélsőnk. Külföldi „kacsákkal” ellentétben megérkezett a keretbe Dzsamali Iman (Kristianstad) is, akire számít az Eb-n a kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik