nemzetisport.hu 2017.11.22 18:11 Frissítve: 2017.11.22 18:25

Férfi kézi: Gíslason nem engedné el Duvnjakot az Eb-re

Alfred Gíslason, a Kiel férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője nem akarja elengedni Domagoj Duvnjakot, horvát kulcsjátékosukat a jövő januári horvátországi Európa-bajnokságra.

Alfred Gíslason (balra) nem szívesen látná az Eb-n játszani Domagoj Duvnjakot (jobbra) (Fotó: AFP)

 

 

Duvnjak bal térdét áprilisban műtötték meg, a horvát irányító-átlövő visszatérésére a klubjánál és a horvát válogatottnál is nagyon várnak már. Az érdekek persze ellentétesek, Kielben féltik kulcsemberüket a korai túlterheléstől, a horvátok viszont érthetően számítanának egyik legjobbjukra a hazai rendezésű Eb-n.

„Ő nem csak egy topjátékos, ő a csapatunk vezére, a csapatunk esze” – mondta Gíslason Duvnjakról, akire szerinte a horvát válogatottnál nem vigyáznának.

Hogy kinek a szava (pénze) dönt majd, egyelőre nem tudni, Duvnjak mindenesetre diplomatikusan fogalmazott.

„A hazai rendezésű Európa-bajnokság természetesen különleges számomra, de a Kielt is segíteni szeretném, amilyen hamar csak lehet – nyilatkozta a 29 éves klasszis. – Ezért dolgozok olyan keményen mindennap. Néhány mozdulatnál még mindig érzek fájdalmat a térdeimben, ám még meg kell erősítenem az izmokat a lábaimban, szóval remélhetőleg minden rendben lesz.”

A Duvnjakot nélkülöző Kiel ebben a szezonban minden fronton botladozik, a bajnokságban a hetedik helyen áll, a BL-csoportjában az ötödik, míg a Német Kupából címvédőként a nyolcaddöntőben kiesett.

A házigazda horvátok az Eb-n a svédekkel, a szerbekkel és az izlandiakkal szerepelnek majd egy csoportban. Nem Gíslason lenne tehát az egyetlen izlandi, aki örülne Duvnjak távolmaradásának.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.

2020.04.29 20:33:14

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Céltalanul élünk bele a világba.