Férfi kézi: Gensheimer a nyáron visszatér a Löwenbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 10:40
null
Gensheimer 2022-ig írt alá régi-új klubjához (Fotó: AFP)
A világ egyik legjobb balszélsője, az olimpiai bronzérmes német Uwe Gensheimer a nyáron visszatér egykori klubjához, a Rhein-Neckar Löwenhez. A hírt a német klub szerda délelőtt sajtótájékoztatón erősítette meg.

 

Sigurdsson: PSG
Nem sokáig váratott magára a PSG bejelentése, a francia csapat merész húzással a Löwenből igazolt balszélsőt a 39 éves izlandi Gudjon Valur Sigurdsson személyében. A veterán klasszis az idényben eddig 19 Bundesliga-mérkőzésen 90 gólt szerzett, a múlt héten fejeződött világbajnokságon térdsérülés miatt nem szerepelhetett. A 2015-ben a Barcelonával BL-t nyert szélső Izland, Németország, Dánia és Spanyolország után az ötödik bajnokságban próbálja ki magát. „Úgy döntöttem, elfogadok egy újabb nagy kihívást, és csatlakozom a PSG-hez” – nyilatkozta.

Szerda délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Rhein-Neckar Löwen férfi kézilabdacsapata, és bejelentette, hogy megállapodott Uwe Gensheimerrel, a PSG balszélsőjével, aki a nyáron visszatér egykori klubjába.

Gensheimer 1986. október 26-án született Mannheimben, a gyerekkorát a város Friedrichsfeld nevű kerületében töltötte, és 1997-ben a TV 1892 Friedrichsfeld igazolt játékosa lett. 2003-ban szerződött a SG Kronau/Östringenbe, amely 2007-ben a Rhein-Neckar Löwen nevet vette fel.

A kiváló balszélső 2013-ban EHF-kupát, 2015–2016-ban német bajnokságot nyert, majd elfogadta a Paris Saint-Germain ajánlatát, és az előző két idényben a párizsiakkal lett francia bajnok.

A válogatottban 2005-ben mutatkozott be, 2016-ban sérülés miatt nem lehetett ott az Európa-bajnokságon, így lemaradt az aranyéremről, de az olimpiai bronzérmes csapatnak már tagja volt. A múlt héten véget ért világbajnokságon 56 góllal segítette vb-4. helyhez Németországot.

A 32 éves világklasszis szerdán 2022-ig szóló hároméves szerződést kötött a Löwennel. „Hazatérek, nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk. Csodálatos időszakot töltöttem Párizsban, egy új bajnokságot és nyelvet ismertem meg, de most eljött a visszatérés ideje” – nyilatkozta.

Oliver Roggisch technikai igazgató örömét fejezte ki, hogy a világ legjobb balszélsője a nyártól a Löwent erősíti. „Természetesen Uwe viseli majd a 3-as mezt. Az még nem tisztázott, hogy csapatkapitányként számítunk-e rá, ezt megbeszéljük az új edzővel” – mondta.

A német Bundesligában, illetve a Bajnokok Ligája A-csoportjában egyaránt a 3. helyen álló csapat edzője jelenleg a dánokkal világbajnoki aranyat szerzett Nikolaj Jacobsen, akit a nyáron a svéd kapitány, Kristján Andrésson vált a kispadon.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik