Férfi kézi: Gazdasági döntés a német részvétel - Kretzschmar

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.16. 21:20
A szakértőként dolgozó korábbi német klasszis, Stefan Kretzschmar is elmondta a véleményét arról, hogy a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) utólag kigolyózta Ausztráliát a 2015-ös világbajnokságról, és Németországot tette a helyére. Az egykori szélső a Sport1 televíziós csatorna oldalán vezetett blogjában nem rejtette véka alá a véleményét, miszerint az IHF sportszerűtlen döntést hozott.

„A katari világbajnokságra kapott »szabadkártya« németként is vegyes érzésekkel tölt el. Egyrészről örülök, hogy a hazám ott lehet ezen az eseményen, másrészt viszont úgy vélem, hogy amelyik csapat nem vívta ki a kvalifikációt, annak nincs helyen a vb-n” – írta Kretzschmar. Kretzschmar.

„Utólag megkapni az indulás jogát, a német szurkolók számára jó dolog, de keserű utóíze van. Minden szinten megértem a több nemzetet és szervezetet, hogy ők ezt nem veszik jó néven.
Világos, hogy az okok anyagi természetűek. Nem jó azt hallani, hogy a kézilabda repülhet az olimpiai programból, nem kis részt azért, mert a német televíziós mutatók német részvétel nélkül gyengék, és a német piac a legfontosabb. Szerintem egy tiszta gazdasági döntés született ebben az ügyben, hogy a kézilabda fenntartsa a jelentőségét, esetleg még növelje is. A nemzetközi szövetség utólagosan is megtalálta a módját, hogy Németország miként legyen ott Katarban.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik