Férfi kézi: Felfoghatatlan volt és senki sem értette – Sabaté Ortega menesztéséről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.23. 15:16
Hosszú anyagot készített a Marca című spanyol napilap Xavi Sabatéval, az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatának edzőjével, aki beszélt arról is, mennyire meglepte a csapatot Carlos Ortega menesztése.

„Megbízott vezetőedző vagyok, így a következő meccsnél soha nem tekinthetek előrébb – magyarázta a Marcának Sabaté, aki Ortega segítőjeként lépett előre a parancsnoki hídra. – Az eredmények éltetnek. Amíg nyerünk, minden rendben van.”Marcának Sabaté, aki Ortega segítőjeként lépett előre a parancsnoki hídra. – Az eredmények éltetnek. Amíg nyerünk, minden rendben van.”

Sabaté szerint a Veszprém különleges klub, amelynél a támogatók nagy súllyal bírnak. Amióta Ortegával a csapathoz szerződtek, a gárda minden hazai trófeát besöpört, és a Bajnokok Ligájában évről évre előrelépett.

„Felfoghatatlan volt, senki sem értette – mondta Ortega menesztéséről Sabaté. – A játékosok profin kezelték a helyzetet, de a csapatot megérintette a döntés. Segítséget kértem tőlük, és mindenki tízesre vizsgázott.”

„Én vele dolgoztam tíz évig, ugyanazt a filozófiát képviselem. A csapat hasonlóan játszik, hiszek a rendszerünkben, és bizonyítjuk, hogy ez működőképes. A lehető legprofibb körülmények között dolgozhatunk, és megpróbáljuk kihozni a csapatból a legjobbat. Meccsről meccsre, mert tudom, hogy holnap bármi megtörténhet” – mondta a veszprémi szakmai munka irányítója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik