nemzetisport.hu 2020.08.12 23:00 Frissítve: 2020.08.12 23:18

Férfi kézi El: lehet, hogy kétszer játszhat hazai pályán a Gyöngyös

Konkoly Csaba, a Gyöngyös férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a heol.hu-nak elmondta, kezdeményezték, hogy az északmacedón Butel Szkopje elleni Európa-liga-selejtezős párharc mindkét mérkőzését hazai pályán játszhassák. A klub ugyanakkor hangsúlyozta, mindez még csak egy lehetőség, miután hivatalos megerősítést egyelőre sem a magyar, sem az európai szövetségtől nem kaptak.

 

„Hétről hétre változik a helyzet, a legutóbbi információm az, hogy az északmacedónok elfogadták a kezdeményezésünket, miszerint a párharc mindkét mérkőzésének, két egymást követő napon a Dr. Fejes András Sportcsarnok adjon otthont – mondta a gyöngyösiek vezetőedzője, Konkoly Csaba a heol.hu-nak. – Ennek szellemében készülünk, bízom benne, hogy ezt hamarosan hivatalos csatornáján is megerősíti az európai szövetség (EHF). A szerb Mitar Markez és a bosnyák Mirko Herceg segítségével igyekszünk minél több információt gyűjteni a Szkopjéról, de videofelvételeken már több meccsüket is megtekintettem. Szeretnénk teljes mértékben naprakészek lenni az ellenfélből.”

A klub később a hivatalos Facebook-oldalán pontosította a hírt, hangsúlyozva, hogy mindez csak egy lehetőség, amit hivatalos megerősítés híján nem lehet készpénznek venni.

„Van rá esély, hogy mindkét találkozót a hazai csarnokunkban játsszuk le, ahogy arra is, hogy mindkét összecsapás Észak-Macedóniában, zárt kapuk előtt lesz, és az sem kizárt a hivatalos döntésig, hogy az eredeti kiírás szerint az elő mérkőzést hazai pályán, a másodikat idegenben vívjuk. Egyetlen dolog biztos: ott vagyunk Európa második legerősebb nemzetközi bajnokságában” – olvasható a posztban.

A Gyöngyös a Veszprém elleni felkészülési meccs után egyhetes aktív pihenőre vonult, majd augusztus 17-én folytatja a közös munkát.

2020.09.24 17:48:12

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

David Davis csapata 37–25-re nyert • Ez volt a bakonyiak 200. BL-sikere.

2020.09.23 18:07:22

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Megtépázta a koronavírus a magyar csapat keretét, csak három góllal kapott ki a Szeged a bombaerős lengyel csapattól.

2020.09.23 16:08:14

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Siófok hazai pályán győzelemre számított, de a tízgólos különbséget is alig kerülte el.

2020.09.19 13:48:29

Kézilabda H. D.

A Danyi-csapat a szünetben még csak egy góllal vezetett, végül 15-tel verte meg a Podravkát.

2020.09.18 09:29:57

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az elmúlt hetek győzelmeit látva egyre bizonyosabb, hogy a Veszprém megtalálta a hiányzó láncszemet, akit Rodrigo Corralesnek hívnak.