Férfi kézi EHF-kupa: visszavágott a Tatabánya, és továbbjutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.23. 21:01
null
Grigoras (a labdával) sokat tett a Tatabánya győzelméért (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Grundfos Tatabánya magabiztos játékkal nyert a horvát Nexe otthonában a férfi kézilabda EHF-kupa csoportkörében, ezzel visszavágott a nyitó fordulóban elszenvedett vereségért. Vladan Matics együttese sikerével az utolsó kör előtt kiharcolta a továbbjutást a negyeddöntőbe.

Mint ismert, a Tatabánya az első fordulóban hazai környezetben kapott ki egy góllal a Nexétől, pedig abban a meccsben is jóval több volt. Utána viszont kétszer is nyert Vladan Matics együttese, valamint a bundesligás Hannover otthonából döntetlennel távozott, ezzel megteremtve az alapot a továbbjutáshoz.

Az ehhez szükséges sikert a magyar határhoz közeli, Eszék-Baranya megyei Nekcsén szerezte meg a Bányász, amely végig vezetett a mérkőzésen. A vendégek közül Bartucz László és a bosnyák Vladimir Vranjes hiányzott sérülés miatt, ráadásul a montenegrói balátlövő, Milos Bozsovics a harmadik percben piros lapot kapott fejre irányuló ütésért, vagyis a folytatásban már nem térhetett vissza a pályára. A nyári térdműtétje után nemrégiben visszatért Győri Mátyás már ott volt a Tatabánya keretében.

A horvátoknak már az első játékrészben kétszer időt kellett kérniük, de ez sem segített. Héttel is vezetett a Tatabánya, a szünetben 14–9 volt az előnye, s ezzel a folytatásban is jól gazdálkodott. Székely Márton mindkét félidőben, Deményi Xavér pedig a második felvonás elején remekelt a magyar csapat kapujában, támadásban továbbra is Demis Grigoras, illetve Milos Vujovics volt a vendégek legjobbja.

A háromgólos győzelem azt jelentette, hogy az utolsó kör előtt továbbment a magyar csapat, amelynek a csoportelsőségre is jó az esélye. Egy hét múlva hazai pályán az északmacedón Rabotnik ellen zár a Tatabánya.

A negyeddöntő sorsolását április 2-án rendezik az európai szövetség bécsi központjában. A Kiel (már amúgy is csoportelső) a négyes döntő házigazdájaként nem érintett a sorsolásban. A további három csoportelsőt három csoportmásodikkal párosítják. Ugyanis a négy csoportmásodik közül a leggyengébb nem játszhat tovább. Így három párharcban dől el, kik jutnak a kieli négyes döntőbe.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
B-CSOPORT

NEXE (horvát)–GRUNDFOS TATABÁNYA KC 26–29 (9–14)
Nekcse,
2500 néző. Vezette: Nabokov, Kulik (fehéroroszok)
NEXE: Car – Vida 2, Jaganjac 1, BUVINIC 5, Gadza 3, Tomic 2, Jelinic 4. Csere: Lelic (kapus), Leban, BARISIC 3, Lavric 1, Mrdenovic, Sipic 1, Zrnic 4 (2), Loncar. Edző: Hrvoje Horvat
TATABÁNYA: Székely M. – VUJOVICS 7 (2), Bozovics, Rosta M. 2, JUHÁSZ Á. 5, GRIGORAS 6, Vrankovic 2. Csere: Deményi (kapus), SIPOS A. 3, Ilyés, Nagy B. 2, Borzas 2, Dénes. Edző: Vladan Matics
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–4. 11. p.: 2–7. 23. p.: 8–11. 27. p.: 9–13. 35. p.: 12–17. 44. p.: 18–22. 52. p.: 22–27. 55. p.: 24–29
MESTERMÉRLEG
Vladan Matics:
– Nagyon jól kézilabdáztunk. Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést. A hazaiak valamennyi taktikai próbálkozására tudtunk válaszolni. Minden poszton kitettek magukért a játékosaim, és a kapusok is akkor remekeltek, amikor a legfontosabb volt. Külön köszönet a szurkolóinknak, akik sokan elkísértek bennünket, és segítettek, hogy elérjük ezt a szép sikert, a továbbjutást.

Vasárnap játsszák: Bitola (északmacedón)–Hannover (német), 19.00

AZ ÁLLÁS
1. Tatabánya 5 3 1 1 142–127 7
2. Nexe (horvát) 5 3 2 134–128 6
3. Hannover (német) 4 1 1 2 101–105 3
4. Rabotnik (északmacedón) 4 1 3 89–106 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik