Férfi kézi EHF-kupa: öt góllal kikapott, így kiesett a Komló

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.10.14. 18:03
A Komló öt góllal kikapott a görög Olimpiakosz SFP otthonában a férfi kézilabda EHF-kupa selejtezőjében, a második forduló vasárnapi visszavágóján, és idegenben szerzett kevesebb gólja miatt kiesett.

A párharc első meccsét 34–29-re a Komló nyerte, de a visszavágó 13. percére a házigazda görögök ledolgozták a különbséget (10–5). Kisvártatva öt perc alatt 5–0-s sorozatot produkáltak a vendégek, így számukra biztató volt az állás a szünetben, az Olimpiakosz akkor csak kettővel vezetett.(10–5). Kisvártatva öt perc alatt 5–0-s sorozatot produkáltak a vendégek, így számukra biztató volt az állás a szünetben, az Olimpiakosz akkor csak kettővel vezetett.

A második félidő elején ismét egyenlített a Komló, majd piros lap miatt a folytatásra elveszítette Katzirz Dávidot. Ezt egy remek, 9–1-es hazai széria követte – a baranyaiak negyedóra alatt mindössze egy gólt dobtak (24–16) –, de még mindig több mint tíz perc volt hátra.

Az utolsó percben a továbbjutást jelentő négygólos hátrányért támadhattak a komlóiak, de nem jártak sikerrel, így idegenben szerzett kevesebb góljuk miatt kiestek.

A mezőny legjobbja Dimitrosz Cirasz volt, aki 11 lövésből tíz gólt dobott. A Komló legeredményesebb játékosai: Jerkovic 7, Markovics 6, Obradovic 3.

A másik két magyar résztvevő, a Balatonfüred és a Tatabánya a selejtező harmadik körében kapcsolódik be a sorozatba, a sorsolásra kedden kerül sor.

FÉRFI EHF-KUPA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
OLIMPIAKOSZ (görög)–SPORT36-KOMLÓ 27–22 (14–12)
Athén, 600
néző. Vezette: Buache, Mayer (svájciak)
OLIMPIAKOSZ: PARADOPULOSZ – CILISZ 6, Szanikisz 3, Kandilasz 1, Arapakulosz 2, Reina 1, DZIRASZ 10 (4). Csere: Cilimparisz (kapus), Bubalo 1, TONIAZZO 3. Edző: Jorgosz Karacavidisz
KOMLÓ: Granic – Gebhardt 1, Obradovic 3, F. Szunajko 1, Grünfelder 2, JERKOVIC 7, Markovics 6 (3). Csere: Selymes (kapus), KATZIRZ D., Kovács M., Balázs S. 1, Matic, Szkokán 1, Manojlovics. Edző: Kilvinger Bálint
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3
Továbbjutott: az Olimpiakosz, idegenben lőtt több góllal (56–56).
MESTERMÉRLEG
Kilvinger Bálint:
– Egy gólon múlik az élet… Az előző szezonban a bajnokságban egy gólon múlt, hogy idáig jutottunk, és most egy gólon múlt, hogy kiestünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik