Férfi kézi EHF-kupa: nyert a házigazda, elbukott a címvédő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.18. 20:25
A férfi kézilabda EHF-kupában ebben az évben rendeznek először Final Fourt, és a döntőben a házigazda Nantes, illetve a címvédőt legyőző RN Löwen csaphat össze vasárnap.

A Nantes első góljára öt percet kellett várni, ám egy 4–0-s sorozattal máris a francia csapat kezében volt az irányítás. A házigazda védekezése jobban működött, támadásban pedig a spanyol válogatott szélső, Valero Rivera vezetésével őrizték az előnyt. A Holstebrónak csak pillanatnyi fellángolása volt, az egyenlítésre nem volt esélye, így a negyeddöntőben kiemelt Nantes története első európai fináléjára készülhet.

A második elődöntő is viszonylag simán alakult: a német–német csatában a Göppingen 2–0-s vezetése után az RN Löwen 8–1-es negyedórát produkált, így már a szünetben magabiztos előny volt a birtokában. Az „oroszlánok” a második félidőben sem engedték közelebb ellenfelüket, és legyőzték az elmúlt két év EHF-kupa-győztesét.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
FINAL FOUR, ELŐDÖNTŐ
Nantes (francia)–Team Tvis Holstebro (dán) 26–20
(11–9)
Gólszerző: Rivera 8, Maqueda 5, Nyateu, Sayad 3-3, Dole, Jonsson 2-2, Feliho, B. Fernández, Tournat, ill. Bramming 5, M. Christiansen, S. Hansen, A. Nielsen 3-3, P. Larsen 2, J. Jensen, S. Sörensen, K. Thomsen, Thoustrup

Frisch Auf Göppingen (német)–Rhein-Neckar Löwen (német) 22–28 (7–12)
Gólszerzők
: Beljanszki, Kneule, Markovics, Rnics 3-3, Schöne, Schubert, Späth 2-2, Fontaine, Oprea, Lobedank, Haas, ill. Gensheimer, Sigurmannsson, Myrhol 5-5, Groetzki, Du Rietz 4-4,
Schmid 2, Sesum, Djozic, G. Guardiola

A bronzmeccset vasárnap 15.45, a döntőt 18 órakor rendezik.

FÉRFI KÉZILABDA
CHALLENGE-KUPA, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Handball Esch (luxemburgi)–SZKA Minszk (fehérorosz) 26–31
(11–14)
Ld: Muller 10, Pulli 5, ill. Puhuszki 11, Silovics 7

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik