Férfi kézi EHF-kupa: nyert a Csurgó Konstancában

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2019.10.05. 19:54
null
Eddig van minek örülni csurgói részről (Fotó: Szabados Árpád)
Két góllal győzött a Csurgó a romániai Konstancában a férfi kézilabda EHF-kupa selejtezőjének második fordulójában, a párharc szombati, első mérkőzésén.

Már csütörtökön útnak indultak a héten edzőváltáson áteső csurgóiak, akik az éjszakát a fővárosban töltötték, majd péntek kora reggel repülőre pattantak, s meg sem álltak Bukarestig. Az elindulás előtt viszont kisebb csődület támadt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, hiszen a Kristiansandba tartó ferencvárosi hölgyek is ekkor futottak be: a két csapat játékosai mosolyogva üdvözölték egymást, néhányan még egy fotó erejéig is összeálltak.

Szombaton Konstancán aztán a türelmetlen osztrák bírópáros, Denis Bolic és Christoph Hurich nem várta meg az előzetesen megadott 18 órás kezdést, így aki késve érkezett, lemaradt arról, ahogy a hazai pályán játszó HC Dobrogea Sud Constanta megszerezte a vezetést a Csurgói KK ellen az EHF-kupa második selejtezőkörének odavágóján. Ezt azért is fontos kiemelni, mert a következő 45 percben viszont nem sok babér termett a románoknak, akiket az első félidőben kilenc gólon tudott tartani a somogyi gárda.

Az Alem Toszkics, Baranyai Norbert edzőpáros mégsem lehetett teljesen elégedett, hiszen játékosaik megkegyelmeztek a végig csak kóválygó, technikai hibák sorozatát bemutató konstancaiaknak: egy 8–1-es szériának köszönhetően a magyarok le is zárhatták volna a mérkőzést, ehelyett a félidőre mindössze hármat tartottak meg nyolcgólos előnyükből.

„Never give up!”, azaz „Sose add fel!” – hirdette a helyi szurkolók által kifeszített drapéria, s ennek a Rocky-filmekből ismert klisének a 48. percben lett újból létjogosultsága, amikor Djordje Csirkovics tanítványai nemcsak felzárkóztak, de a találkozón másodszor átvették a vezetést is. Nagy Szabolcs azonban a legjobbkor rázta meg magát, a kétes szituációkban pedig a játékvezetők jóindulatára is számíthattak a mieink, akiknél Pallag Péter lehúzta a rolót a kapuban. A végén jól lassították a játékot a csurgóiak, és kétgólos fórral várhatják a szombati visszavágót.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Dobrogea Sud Constanta (román)–Csurgói KK 22–24
(9–12)
Konstanca,
1000 néző. V: Bolic, Hurich (osztrákok)
CONSTANTA: Vasile, Iancu (kapusok) – Omar Jaszin 2, Andrei 3 (2), Csikovani 4, Csog, Hendavi, MALINOVICS 4, NIKOLICS 5, Chiuffa 1, Rotaru 1, Szimovics 2, Susanu
Edző: Djordje Csirkovics
CSURGÓ: Zaponsek 1, PALLAG (kapusok) – Gebhardt 2, Leimeter, HANUSZ 5, Potocnik 3, A. Kovacevic, HADZIOMEROVIC 3, NAGY SZ. 4 (3), Szeitl, Oslak 1, Toszkics, Vasvári, Vaszics 3, Asztrasapkin 2 (1), Cehte
Edző: Baranyai Norbert
Az eredmény alakulása. 2. perc: 2–0. 5.p.: 2–3. 17. p.: 3–8. 27. p.: 6–12. 34. p.: 12–15. 42. p.: 16–18. 46. p.: 18–18. 48. p.: 19–18. 51. p.: 20–21. 56. p.: 20–24
Kiállítások: 14, ill. 18 perc
Hétméteresek: 4/2, ill 4/4
MESTERMÉRLEG
Djordje Csirkovics: –
Nem erre az eredményre számítottunk, de bízunk a továbbjutásban. Hétgólos hátrányból képesek voltunk felállni, ami mutatja a csapat erejét. Hatvan percünk van arra, hogy bizonyítsuk, mi vagyunk a jobbak.
Baranyai Norbert: – Félidőben vagyunk ebben a párharcban, nem szabad, hogy ez az eredmény elaltasson minket. Ha ugyanazt a színvonalat hozzuk védekezésben otthon, mint tettük Romániában, és ugyanolyan türelmesen támadunk, akkor kiharcolhatjuk a továbbjutást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik