Férfi kézi EHF-kupa: magának tette szorossá a Szeged

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.09. 14:06
null
A szegedi Jonas Källman emelkedik lövésre a Nantes elleni meccsen (Fotó: MTI)
Győzelemmel kezdett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az EHF-kupa csoportkörében. Az első fordulóban a papíron legacélosabbnak vélt rivális, a francia Nantes látogatott a Tisza partjára, de sokáig még ráijeszteni sem tudott a vendéglátókra. Aztán a második félidő rossz hazai befejezései miatt kimondottan szoros lett a végeredmény egy korábban simán megnyertnek hitt találkozón.

A 3–0-s kezdéssel jó alapot teremtett magának a folytatásra a Szeged, a vendégek csak ezt követően éreztek rá a mérkőzésre, és kezdték meg a gólgyártást. Mindez nem szegte a házigazdák kedvét, akik szorgos védőmunkájukra alapozva támadásban rendre eredményesek voltak. A félidő közepéhez érkezve öt gól volt az előnyük (8–3), ezért a franciák mestere – sok választása nem lévén – időkéréssel próbált úrrá lenni csapata enyhén kilátástalan teljesítményén. A sablonos és a szegediekhez képest lassú vendégek így sem tudtak öt gólnál közelebb kerülni ellenfelükhöz, inkább azon kellett izgulniuk, hogy ne legyen még nagyobb a hátrányuk. A szünetre végül mínusz öttel, tizennyolc kapott góllal vonulhattak le (18–13).

Akadozott a szegedi gépezet, különösen a támadások befejezésével adódtak gondjaik a házigazdáknak. Felállt fal ellen kevésbé voltak hatékonyak, már háromra feljöttek a franciák. Aztán úgy is maradtak: amikor kellett, azonnal megrázta magát a házigazda, még mielőtt nagyobb ok lett volna az aggodalomra. Viszont magát okolhatta leginkább a csapat, hogy nem zárta le a meccset időben, a befejezésekből hiányzott a koncentráció, és közben naggyá tette a vendégek rutinos kapusát, Gorazd Skofot.

Közte négyről indult az utolsó tíz perc – mindez páros kiállítás közben –, és a hazai tábor érezte, hogy szüksége van a szegedi csapatnak a támogatásra, ezért lelkes buzdításba kezdett. Jonas Källman szélről felkanyarodva szerzett látványos gólokat – a héten megérkező légiósnak nem kellett sok idő a szegedi akklimatizációhoz –, de a Nantes is ráérzett a hazaiak elbizonytalanodására, és lendületes játékkal, gyors befejezésekkel kísérelt meg felzárkózni. Az utolsó öt percet négygólos előnnyel, ám Ancsin Gábor kiállítása miatt létszámhátrányban kezdhette el a magyar együttes, és el is bukta ezt az etapot 2–0-ra. Így még a hajrára is akadt izgulnivalója a Szegednek, amely picit már az idővel is játszva egy gólt azért megőrzött az előnyéből (28–27).

„FONTOSABB A KÉT PONT A GÓLKÜLÖNBSÉGNÉL”

FÉRFI EHF-KUPA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
PICK SZEGED–HBC NANTES (francia) 28–27 (18–13)
Szeged, 3000
néző. V: Kousz, Zsoba (ukránok)
SZEGED: MIKLER – Laszica 1, BALOGH ZS. 6 (2), LARHOLM 7 (3), Zubai Sz. 2, Ilyés 2, KÄLLMAN 5. Csere: Tatai (kapus), Blazevic, Mindegia, PRCE 4, Vranjes 1, Vadkerti A., Gidai, Ancsin. Edző: Carlos Pastor
NANTES: SKOF – CAMARERO 7, Maqueda 3, Feliho, Garbi, CLAIRE 5, RIVERA 6 (3). Csere: Maggaiez (kapus), Vujic, Nyateu, JÓHNSSON 4, García 1, Sayad 1, Tumi. Edző: Thierry Anti
Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–0. 12. p.: 8–3. 19. p.: 10–6. 24. p.: 14–7. 26. p.: 15–11. 29. p.: 16–13. 34. p.: 19–15. 38. p.: 21–18. 45. p.: 24–19. 54. p.: 27–22. 57. p.: 27–25
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Carlos Pastor:
– A kemény mérkőzésen ötven percen át jól játszottunk, jobbára négy-öt góllal vezettünk. A fordulat a védekezésben főszereplő Vladimir Vranjes kiállítása miatt történt. Ezután támadásban elkövetett hibáinkért gólokkal bűnhődtünk.
Thierry Anti: – A sérült Alberto Entrerríos hiányát megfejelte, hogy Jorge Maqueda tudása alatt teljesített. Rosszul kezdtünk, és végig futottunk az eredmény után. A döntetlent nem sikerült kiharcolnunk, de a második félidőben nyújtott teljesítményünknek örültem.

A CSOPORT MÁSIK (SZOMBATON JÁTSZOTT) MÉRKŐZÉSÉN
Tatran Presov (szlovák)–Kristianstad (svéd) 37–30
(19–16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik