Férfi kézi EHF-kupa: előnybe került a Balatonfüred

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.10.07. 18:48
A Balatonfüredi KSE hazai pályán 27–22-re legyőzte szombaton az izlandi Valur Reykjavíkot a férfi kézilabda EHF-kupa-selejtező második fordulójának első mérkőzésén.

Remek első félidőt produkált a magyar csapat, amely a szünetig tekintélyes, nyolcgólos előnyt alakított ki (16–8).

A második felvonás elején igyekezett felzárkózni az izlandi bajnokcsapat, sorozatban háromszor volt eredményes, de a fürediek ekkor még vissza tudták állítani a korábbi különbséget. A folytatásban pontatlanná váltak a támadásaik, ezt kihasználva négygólos szériát produkáltak a vendégek (20–17) és szorossá tették az állást.

A hajrát Csoknyai István vezetőedző együttese bírta valamivel jobban, így megnyugtatónak tűnő előnnyel (27–22) várhatja a vasárnapi visszavágót, amit ugyancsak Balatonfüreden rendeznek. A mezőny legeredményesebb játékosa a fürediek cseh jobbátlövője, Stanislav Kaspárek volt, aki mind a hat lövését gólra váltotta.

A CYEB Budakalász és a Grundfos Tatabánya az utolsó, harmadik fordulóban kapcsolódik be a selejtezőbe.

Mint beszámoltunk róla, a második körben érdekelt másik magyar csapat, a Csurgó hazai pályán kiütötte horvát ellenfelét.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS
BALATONFÜRED–VALUR FC (izlandi) 27–22 (16–8)
Balatonfüred, 500
néző. Vezette: Mertinian, Szirepisziosz (görögök)
BALATONFÜRED:
FAZEKAS – Hornyák 1, KASPÁREK 6, TOPICS 4, DEBRECZENI 5, Szita, Bóka 1. Csere: Bősz (kapus), Gerdán, Németh B. 2, Horváth L., Déber, Máthé, Varsandán 1, KARVATSKI 3, SZEMENOV 4. Edző: Csoknyai István
VALUR:
S. Olafsson – O. Olafsson 1, Sigfrysson 1, RUNARSSON 3, O. GÍSLASON 4, MAGNUSSON 6 (1), Stefansson 1. Csere: BALDVINSSON (kapus), Óskarsson, Gudjonsson, Juliusson 2, Vignisson 1, Baldursson, Rivera 1, Y. Gíslason 1, Valencia 1. Edző: Óskar Bjarni Óskarsson
Az eredmény alakulása. 5. perc:
1–1. 11. p.: 5–1. 19. p.: 9–3. 26. p.: 15–6. 34. p.: 16–11. 42. p.: 20–14. 50. p.: 20–17. 55. p.: 24–18
Kiállítások:
12, ill. 10 perc
Hétméteresek:
1/0, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG

Csoknyai István:
– Az első félidőben szépen játszottunk, és tetemes előnyre tettünk szert. A fordulás után túlságosan megnyugodtunk, és a vendégek ezt kihasználva egy pillanatig sem föladva szorossá tették a mérkőzést. Nagyon készülünk a vasárnapi visszavágóra.
Óskar Bjarni Óskarsson:
– Nagyon erős ellenfél ellen játszottunk, és az első félidőben nagy hátrányba kerültünk. Az ellenfél kapusa nagyszerűen védett, és a fürediek nagyon jól védekeztek. A fordulás után a mi védekezésünk javult fel, és gyors gólokat tudtunk lőni. Remélem, hogy vasárnap jobban fogunk kezdeni, és szorosabb mérkőzést játszunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik