Férfi kézi EHF-kupa: a Tatabánya és a Füred a 3. körben kapcsolódik be

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2019.07.09. 18:19
Az Európai Kézilabda-szövetség a nőihez hasonlóan a férfi EHF-kupában is elkészítette a sorsolás előtti kiemelést. Ennek értelmében a három magyar csapat közül a Csurgó a második, a Tatabánya és a Balatonfüred a harmadik selejtezőkörben kapcsolódik be.

Összesen 64 csapat szerepel majd az EHF-kupa 2019–2020-as idényében, a főtábla küzdelmeit három selejtezőkör előzi meg. Az elsőben magyar együttes még nem lesz érdekelt, majd a másodikban a Csurgó kiemeltként várja ellenfelét, a mérkőzéseket október 5-én és 6-án, valamint 12-én és 13-án játsszák le.

Az előző final four két résztvevője közül a címvédő Kiel, valamint a Porto a következő évadban már a Bajnokok Ligájában indul, azonban a Füchse Berlin és a Holstebro újra ott lesz a mezőnyben. Mindketten a harmadik selejtezőkörben csatlakoznak, csakúgy, mint a korábbi győztes Rhein-Neckar Löwen és Magdeburg. Számunkra azonban fontosabb, hogy a Tatabánya és a Balatonfüred is ekkor száll be, szintén kiemeltként, a meccseket november 16-án és 17-én, illetve 23-án és 24-én rendezik.

Az első két selejtezőkör sorsolását július 16-án, 11 órától tartják Bécsben.

A 2019–2020-as kiírás lesz az utolsó az EHF-kupában, mielőtt az európai szövetség tervezett reformja életbe lép, és a sorozatot teljesen átstrukturálják.A 2020 utáni tervekről itt írtunk részletesebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik