Férfi kézi EHF-kupa: a Szeged kikapott Portugáliában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.20. 19:28
null
A szegedieknek hazai pályán muszáj lesz nyerniük (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A Pick Szeged 29–27-es vereséget szenvedett a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Remekül kezdett a Szeged, a delmagyar.hu tudósítása szerint Balogh Zsolt és Zubai Szabolcs két-két góljával, valamint Jonas Larholm hétméteresével az 5. percben már 5–1-re vezetett a vendégcsapat. A lendület aztán megtört, a Sporting a 21. percre utolérte ellenfelét (9–9), majd nem sokkal később már vezetett (11–10). Nemcsak a félidő eleje, hanem a vége is a Picknek sikerült jobban, így az eredményjelző 11–12-es állást mutatott 30 percnyi játék után.

Támadásban a fordulás után sem parádézott a Tisza-parti gárda, és Mikler Roland bravúrjai csak egy ideig tudták ezt ellensúlyozni. A Sporting ismét fordított, az utolsó hat percre fordulva pedig már hárommal vezetett (25–22).

A hátralévő időben csak egy gólt sikerült faragni a hátrányon, így a Pick Szegednek legalább két góllal kell nyernie a hazai visszavágón ahhoz, hogy bejusson a berlini négyes döntőbe.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
SPORTING CP (portugál)-PICK SZEGED 29–27 (11–12)
Lisszabon, 800
néző. Vezette: Pichon, Reveret (franciák).
SPORTING: Candeias – Portela 8, Marzo 4, Solha 7/2, Antunes 1, Magalhaes 4, Silva 1. Csere: Moreira 3, Dias 1, Goncalves. Vezetőedző: Frederico Santos.
SZEGED: Mikler – García-Parrondo 1, Balogh 7, Mindegía 4, Zubai 2, Ilyés, Vadkerti. Csere: Blazevic, Larholm 8/4, Vranjes, Prce 1, Ancsin 1, Kekezovics 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/2, ill. 4/4.
Kiállítás: –, ill 4 perc.
MESTERMÉRLEG
Juan Carlos Pastor: – Rengeteget hibáztunk támadásban, legalább 10-12 gólt lőttek a hazaiak indulásból, ilyet nem lehet csinálni. A párharc két meccsből áll, Szegeden lesz esélyünk fordítani.
Forrás: delmagyar.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik