Férfi kézi EHF-kupa: a döntőben is oroszlánüvöltés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.19. 20:36
Német végső győzelem született a férfi kézilabda EHF-kupa első alkalommal megrendezett Final Fourjában, miután a Rhein-Neckar Löwen a fináléban két góllal legyőzte a házigazda Nantes-ot. Az Oroszlánok megléptek a meccs elején ellenfelüktől, és ugyan a franciák feljebb zárkóztak a második félidőben, egyenlíteniük nem sikerült.

A Rhein-Neckar Löwen egy elveszített EHF-kupa-döntő és három elveszített Német Kupa-finálé után története első kupáját hódította el. „Történelmet írtunk ma a csapattal. Négy elveszített döntő után első alkalommal nyertünk egy trófeát. A hétvége előtt azonban mindenki, a szurkolók és a stáb is úgy gondolta, hogy végre nyerhetünk. Tíz napja még a kispad mögött voltam, szóval számomra ennek a kupának az elhódítása egészen hihetetlen” – nyilatkozta a mérkőzés legeredményesebb játékosa, Uwe Gensheimer.

Érdekesség, hogy sorozatban 10. alkalommal nyert német együttes az EHF-kupában: 2004 óta győzött a Kiel, az Essen, a Lemgo (kétszer), a Magdeburg, a Nordhorn, a Gummersbach és a Göppingen (az elmúlt két évben), a Löwen a 10.


FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
FNIAL FOUR, DÖNTŐ
Nantes (francia)–Rhein-Neckar Löwen (német) 24–26
(12–16)
Gólszerzők:
Maqueda 6, Nyateu 5, Dole 4, Sayad 3, B. Fernández, Jonsson, Rivera 2-2, ill. Gensheimer 10, Myrhol 6, Du Rietz, Groetzki, Petersson, Schmid 2-2, Guardiola, Sigurmansson

A 3. HELYÉRT
Team Tvis Holstebro (dán)–Frisch Auf Göppingen (német) 28–27
(15–16)
Gólszerzők:
M. Nielsen 7, Bramming 6, S. Hansen, P. Larsen 4-4, M. Christiansen 3, J. Jensen, A. Nielsen, Sörensen, Thoustrup, ill. Kneule, Rnics, Späth 5-5, Markovics 4, Haas, Horak 3-3, Lobedank, Oprea


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik