Férfi kézi Eb: továbbra is kérdéses Bodó Richárd játéka

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.02. 15:15
null
Egyelőre kérdéses, hogy Bodó Richárd ott lehet-e az Európa-bajnokságon (Fotó: Kovács Anikó, archív)
Bodó Richárd vállsérüléssel bajlódott, és egyelőre kérdéses szereplése a januári Európa-bajnokságon – adta hírül a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata hivatalos honlapján.

 

pénteken dől el Lékai Máté sorsa

„A tervek szerint zajlik a felkészülésünk – mondta a Nemzeti Sportnak Gulyás István –, az osztrákok elleni zárt kapus meccset kihagyó Bodó Richárd egész héten velünk edzett, Lékai Máté pedig pénteken csatlakozik hozzánk. A Lékain elvégzett funkcionális tesztek azt mutatják, a határértéken mozog, de azt mindenki tudja, két hónapja nem edzett, nem játszott. Az utolsó pillanatig kivárunk a keret szűkítésével, folyamatosan konzultálunk az orvosokkal, habár a saját szemünkre is hagyatkozunk. Nem szeretnénk olyan játékosokat kivinni magunkkal, akik »félúton« vannak, csak egészséges, bevethető játékosokra számítunk az Európa-bajnokságon.”

„Köszönöm, jól vagyok – mondta Bodó Richárd, a Mol-Pick Szeged és a magyar válogatott játékosa. – Már Győrben tartózkodom, a válogatottal készülök. Alakul a vállam, egyre jobb állapotban van, rengeteg kezelést vettem fel, gyógytornára jártam, edzettem, szóval mindent megtettem azért, hogy rendbe jöjjek. Az, hogy játszom-e az Európa-bajnokságon, a napokban dől el, lesz még egy komoly orvosi konzílium, amelyen eldől a sorsom. Nem tudok jósolni, hogy minden rendben van-e, természetesen szeretnék játszani.”

A január 9. és 26. között Svédországban, Ausztriában és Norvégiában rendezendő kontinensviadalon 24 csapat vesz részt. Az együtteseknek a nyitó meccsüket megelőző napon kell kijelölni legfeljebb 16-os keretüket. A csoportkör, a középdöntő és a kieséses szakasz során is legfeljebb két új játékost lehet benevezni az eredeti, 28-as listáról.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT 22 FŐS BŐ KERETE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA
KAPUSOK:
Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém), Andó Arián (Balatonfüred)
JOBBSZÉLSŐK: Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász)
JOBBÁTLÖVŐK: Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (Lemgo – Németország), Máthé Dominik (Balatonfüred)
IRÁNYÍTÓK: Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös)
BEÁLLÓK: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Szűcs Bence (Telekom Veszprém)
BALÁTLÖVŐK: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja – Spanyolország), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország), Nagy Bence (Ferencváros), Jerkovic Srecko (Komló) BALSZÉLSŐK: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)

E-CSOPORT (MALMÖ)
01. 11. 16.00 Magyarország–Oroszország
01. 11. 18.15 Dánia–Izland
01. 13. 18.15 Izland–Oroszország
01. 13. 20.30 Dánia–Magyarország
01. 15. 18.15 Izland–Magyarország
01. 15. 20.30 Oroszország–Dánia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik