Férfi kézi Eb: műteni kell, lemarad a tornáról Bjarte Myrhol

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2019.12.25. 15:42
null
Bjarte Myrholt már januárt elején műteni kell, ezért lemarad az Európa-bajnokságról (Fotó: AFP)
Bjarte Myrhol, a norvég kézilabda-válogatott csapatkapitánya biztosan lemarad a svéd, norvég, osztrák közös rendezésű Európa-bajnokságról, mivel kiújult a sérülése, ezért az előzetesen tervezettnél korábban kell műteni.

 

Bjarte Myrholt még novemberben kellett sürgősen kórházba szállítani, majd megműteni, mivel perforált a bele. A dán Skjern beállójának kiújult a sérülése, ezért a családi nyaralás alatt a kórházban töltötte a szentestét a Kanári-szigeteken.

„Volt egy kis ijedelem, a szentestét a kórházban töltöttem. Nagyon gyorsan jött a fájdalom, és nagyon erős is volt. Szerencsére itt nem kellett megoperálni, de már egyeztettem a herningi orvosommal. Így az eredetileg január 27-ére kitűzött műtétemet már január 2-án megejtjük Dániában” – mondta Myrhol norvég Verdens Gangnak.

A legutóbbi két világbajnokságon egyaránt ezüstérmet szerző norvég kézilabdázó emiatt még szenteste felhívta Christian Bergét, a norvég válogatott szövetségi kapitányát. Berge azonnal döntést is hozott, a VG információja szerint Tom Kare Nikolaisen, a Kolstad beállója helyettesíti majd Myrholt.

A 37 éves, korábbi veszprémi beálló azt is elárulta, egyelőre nem tudja, hogy a műtét után folytatni tudja-e a pályafutását.

„Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy nem játszhatok az Európa-bajnokságon. Viszont annyi fájdalmam és problémám volt az elmúlt hónapokban, hogy nagyon szeretnék már túl lenni ezen a műtéten. A családom is örül neki. Megkönnyebbülés, hogy most már nincs rajtam a nyomás a kézilabdával kapcsolatban. A folytatásról csak akkor beszélhetünk, ha már felkeltem a műtét után. Fel vagyok rá készülve, hogy ideiglenesen egy sztómát készítenek, ha a műtét nem alakul jól. Már most várom a felépülésem, jelenleg viszont élvezem, hogy a partvonalon kívül vagyok, és ahelyett, hogy napi két edzésen vennék részt, a családommal lehetek” – fogalmazott a norvég beálló.

Norvégia Franciaországgal, Portugáliával és Bosznia-Hercegovinával került egy négyesbe a részben hazai rendezésű kontinensviadalon, amely 2020. január 9-én kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik