Férfi kézi Eb: Mintha készülnénk elaludni – dán reakciók

Vágólapra másolva!
2020.01.14. 10:37
null
Munkában a dán védelem a mieink ellen (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
Dániában ízlelgetik a számukra furcsa fejleményt, hogy a mieink elleni mérkőzésen hajszálnyira voltak a kieséstől a férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Dán visszhangok a 24–24-es döntetlenre végződő hétfői, malmői csoportmérkőzés után.

 

„Számunkra új szituáció ez, ki is eshettünk volna. Egyértelmű, hogy túl sok helyzetet hibáztunk el. Védekezésben szerintem elég jók voltunk, Niklas (Landin) is hozta a szükséges kapusbravúrokat, de elöl egyszerűen nem ment, nem dobtunk elég gólt. Valószínűleg a mérkőzés nagy tétje, a kiesés veszélye volt az, ami miatt a csapatjátékunk nem volt kellően hatékony. Nagyon kevesen játszottak igazán jól” – idézi a dán TV2 honlapja Nikolaj Jacobsen szövetségi kapitányt, akivel nem mindenben értenek egyet a játékosai.

„Nem hinném, hogy idegesek lettünk volna. Hiszen a klubjainkban és a válogatottban is voltunk már hasonló helyzetben, szóval nem volt ebben semmi új. Rettenetesen játszottunk” – fogalmazott Niklas Landin kapus, akinek szavait szinte visszhangozta Mads Mensah:

„Hihetetlenül rosszul és lassan játszottunk. Emberelőnyben olyan lassan kézilabdáztunk, mintha éppen készülnénk elaludni. Így nem lehet kézilabda-mérkőzést nyerni.”

Szóba került a magyar csapat nyitott védekezése is, amely látszólag nagyon meglepte a dánokat, pedig:

„A magyarok már csinálták ezt ellenünk, a mérkőzés előtt beszéltünk is róla, szóval nem ért minket meglepetés – folytatta Mensah. – Mindazonáltal nehéz felkészülni erre a védekezésre, mert nagyon másképp működik az ilyesmi edzésen, mint mérkőzésen. S persze a tréningeken általában nem is erre összpontosítunk.”

„Nem igazán tudunk mit kezdeni az olyan meccsekkel, amelyeknek az elején nem vagyunk képesek a saját játékunkat játszani – adta elő a maga verzióját a Veszprémben légióskodó Rasmus Lauge. Ilyenkor aztán jönnek az ostoba hibák. Sajnos nem festünk valami jól. Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy átlássuk, mennyire nem úgy játszunk, ahogyan szerettünk volna. Beleértve engem is. Túl sokat hibázunk, túl sok emberelőny megy veszendőbe. A következmény ismert, elég rosszul állunk a csoportban, de valamennyi esélyünk még maradt arra, hogy javítsunk.”

Ha a szerdán az előbb rendezendő Izland–Magyarország mérkőzésen ki is kapnánk, a dánoknak akkor is mindenképpen le kellene győzniük Oroszországot ahhoz, hogy esélyük legyen a továbbjutásra. Az E-csoport lehetséges végkimeneteleiről ide kattintva olvashatnak!

Az esemény helyszínéről a Nemzeti Sportot tudósítja: Vincze Szabolcs

AZ UTOLSÓ FORDULÓ PROGRAMJA (január 15., szerda)
18.15:
Izland–Magyarország (Tv: Sport1)
20.30: Dánia–Oroszország (Tv: Sport1)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Izland 2 2 65–53 12 4
2. MAGYARORSZÁG 2 1 1 50–49 1 3
3. Dánia 2 1 1 54–55 –1 1
4. Oroszország 2 2 48–60 –12 0

A csoportból az első két helyezett jut be a legjobb 12 közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik