HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.14 17:41 Frissítve: 2018.01.14 18:23

Férfi kézi Eb: Mi értelme van veszélyeztetni az egészségemet? – Vujovics

Szombaton vereséggel kezdte meg Európa-bajnoki szereplését a szlovén férfiválogatott, amely szoros csatában 25–24-re kikapott Macedóniától. A csapat edzője, Veszelin Vujovics nem tudott napirendre térni a bíráskodás felett, és úgy nyilatkozott, eljött az ideje, hogy visszavonuljon.

HIRDETÉS
Lehetséges, hogy Vujovics nem ismeri a szabályokat? (Fotó: AFP)

 

 

A szlovének az első félidőben többször is vezettek három góllal, azonban a 27. és a 34. perc között az ellenfél 7–0-s szériával 15–11-re fordított. Szlovénia innen még felállt, sőt a  veszprémi Blaz Blagotinsek vezérletével az utolsó tíz percben négyszer is vezetett. Azt viszont nem bírta el a csapat, hogy az utolsó öt és fél percben eredménytelen legyen, így Macedónia 25–24-re győzött.

Veszelin Vujovics, a szlovének montenegrói szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, amikor megtudta, hogy Constantin Din és Sorin Dinu vezeti a mérkőzést, már előre rettegett.

„Negyvenöt éve vagyok a kézilabdában, és most rá kellett jönnöm, nem ismerem a szabályokat. Az ítéletek kilencven százalékát nem értettem, ha ezt a teljesítményt az EHF vezetői jóváhagyják, akkor el kell menni inkább bányászni” – mondta a mérkőzést követően.

A szombat éjszaka sem nyugtatta le a szakembert, mert vasárnap ugyancsak keményen nyilatkozott.

„Háromszor is megnéztem a meccset: először nem sokkal a lefújás után, majd hajnali négykor, végül a délelőtti edzés előtt is. Ha nagyon objektív akarok lenni, akkor is legalább tizenkilenc hibás ítéletet láttam, amelyek bennünket sújtottak. Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, akik öt-hat ezren tanúi voltak ennek a bíráskodásnak” – idézte a szlovén közszolgálati tv honlapja a szakembert.

Vujovics szerint ha az igazi nagy csapatok, mint Franciaország, Németország vagy Dánia ilyen bíráskodást kapnának, kitörne a botrány.

„Sajnos a bírók Szlovéniában, Európában, sőt az egész világon nagy befolyással bírnak. A játékvezetők a nézőknél, a játékosoknál vagy az edzőknél is fontosabbak. Sokat harcoltam a bírók ellen, és mindig veszítettem. Úgy gondolom, a mostani ciklust még végigcsinálom, utána azonban befejezem az edzői pályafutásomat. Csalódott vagyok, ez a munka nagyon stresszes, a kezemen kijönnek a kiütések. Mi értelme van veszélyeztetni az egészségemet?”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.21 00:35:50

Kézilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Győzött a jobb.

2018.06.13 18:09:33

Kézilabda nemzetisport.hu

A szlovénok nyertek Veszprémben, de összesítésben egy góllal a magyar válogatott volt a jobb.

2018.06.10 13:46:17

Kézilabda BALLAI ATTILA, VINCZE SZABOLCS

Golovin Vlagyimir elégedett a felkészüléssel, de nem tudja, melyik arcát mutatja a csapat.

2018.06.10 23:43:12

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar játékosok nem elsősorban kézilabdázóként, hanem sportemberként aratták a szombat esti diadalt. Ettől lett ez még értékesebb. Hiszen kézilabdázni képtelenség folyamatosan egyenletes, magas szinten, de emberként, hittel, lélekkel helyt- állni – erre sokkal nagyobb az esély.

2018.06.09 19:15:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koper), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Kiváló védekezés, hidegvér, több jó egyéni teljesítmény és nagyszerű játék: előnnyel várjuk a veszprémi visszavágót.

HIRDETÉS
HIRDETÉS