nemzetisport.hu 2015.06.15 11:29 Frissítve: 2015.06.15 13:31

Férfi kézi Eb: a 2. kalapban, elkerüljük a házigazdát

Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta a 2016-os lengyelországi férfi Európa-bajnokság június 19-i csoportsorsolásának kiemelését. A selejtezőkön hibátlan teljesítménnyel csoportelsőként végző magyar válogatott a 2. kalapba került, így biztosan nem kerül azonos csoportba a házigazda lengyelekkel, Izlanddal és Svédországgal.

Válogatottunk a 2. kalapból várja a június 19-i Eb-sorsolást (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (Lengyelország, 2016. január 15–31.)
A RÉSZTVEVŐK, KIEMELÉS
1. kalap:
Dánia, Franciaország, Horvátország, Spanyolország
2. kalap: Izland, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Svédország
3. kalap: Fehéroroszország, Macedónia, Németország, Oroszország
4. kalap: Montenegró, Norvégia, Szerbia, Szlovénia

A csoportokat június 19-én sorsolják ki Krakkóban. Minden kalapból egy-egy csapat kerül a kvartettekbe. A csoportok első három-három helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

Az már a sorsolás előtt biztos, hogy a házigazda Krakkóban, Horvátország Katowicében, Németország Wroclawban, míg Dánia Gdanskban játssza csoportmérkőzéseit, ezek a csapatok nem kerülhetnek egy csoportba.

Az olimpiára az európai csapatok közül már kijutott: Franciaország (világbajnok). Olimpiai selejtezős hellyel rendelkezik: Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország. Az Európa-bajnokságról a győztes csapat kijut az olimpiára (amennyiben az Eb-t is Franciaország nyeri meg, akkor az ezüstérmes), további két válogatott pedig olimpiai selejtezős helyet szerez.

Ennek értelmében a magyar válogatott akkor szerepelhet az olimpiai selejtezőn, ha Fehéroroszország, Izland, Macedónia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Szlovénia és Svédország közül legfeljebb egy válogatott előzi meg az Eb-n.

Amennyiben Katar Ázsia legjobbjaként közvetlenül kijut az olimpiára – a selejtezőre novemberben kerül sor, éppen Katarban –, úgy biztos olimpiai selejtezős résztvevő a vb-8. Szlovénia is. Ha az Európa-bajnokságról olyan válogatott szerez közvetlen olimpiai részvételi jogot – Európa-bajnokként vagy Franciaország mögött Eb-másodikként –, amely jelenleg biztos olimpiai selejtezős résztvevő, akkor szerepelhet az olimpiai selejtezőn Szlovénia vagy Katar ázsiai olimpiai kvalifikációs tornagyőzelme esetén a vb-9. Macedónia is.

A SELEJTEZŐCSOPORTOK VÉGEREDMÉNYÉT ITT TEKINTHETI MEG!

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!