Férfi kézi Eb: a 2. kalapban, elkerüljük a házigazdát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.15. 11:29
null
Válogatottunk a 2. kalapból várja a június 19-i Eb-sorsolást (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta a 2016-os lengyelországi férfi Európa-bajnokság június 19-i csoportsorsolásának kiemelését. A selejtezőkön hibátlan teljesítménnyel csoportelsőként végző magyar válogatott a 2. kalapba került, így biztosan nem kerül azonos csoportba a házigazda lengyelekkel, Izlanddal és Svédországgal.

 

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG (Lengyelország, 2016. január 15–31.)
A RÉSZTVEVŐK, KIEMELÉS
1. kalap:
Dánia, Franciaország, Horvátország, Spanyolország
2. kalap: Izland, Lengyelország, MAGYARORSZÁG, Svédország
3. kalap: Fehéroroszország, Macedónia, Németország, Oroszország
4. kalap: Montenegró, Norvégia, Szerbia, Szlovénia

A csoportokat június 19-én sorsolják ki Krakkóban. Minden kalapból egy-egy csapat kerül a kvartettekbe. A csoportok első három-három helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

Az már a sorsolás előtt biztos, hogy a házigazda Krakkóban, Horvátország Katowicében, Németország Wroclawban, míg Dánia Gdanskban játssza csoportmérkőzéseit, ezek a csapatok nem kerülhetnek egy csoportba.

Az olimpiára az európai csapatok közül már kijutott: Franciaország (világbajnok). Olimpiai selejtezős hellyel rendelkezik: Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország. Az Európa-bajnokságról a győztes csapat kijut az olimpiára (amennyiben az Eb-t is Franciaország nyeri meg, akkor az ezüstérmes), további két válogatott pedig olimpiai selejtezős helyet szerez.

Ennek értelmében a magyar válogatott akkor szerepelhet az olimpiai selejtezőn, ha Fehéroroszország, Izland, Macedónia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Szlovénia és Svédország közül legfeljebb egy válogatott előzi meg az Eb-n.

Amennyiben Katar Ázsia legjobbjaként közvetlenül kijut az olimpiára – a selejtezőre novemberben kerül sor, éppen Katarban –, úgy biztos olimpiai selejtezős résztvevő a vb-8. Szlovénia is. Ha az Európa-bajnokságról olyan válogatott szerez közvetlen olimpiai részvételi jogot – Európa-bajnokként vagy Franciaország mögött Eb-másodikként –, amely jelenleg biztos olimpiai selejtezős résztvevő, akkor szerepelhet az olimpiai selejtezőn Szlovénia vagy Katar ázsiai olimpiai kvalifikációs tornagyőzelme esetén a vb-9. Macedónia is.

A SELEJTEZŐCSOPORTOK VÉGEREDMÉNYÉT ITT TEKINTHETI MEG!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik