Férfi kézi: „debütált” a kék lap, fordítás a legvégén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.21. 09:43
null
Algéria elizgulta a meccs hajráját (Fotó: Foto: W. Berkholz)
A Brazíliában zajló férfi junior kézilabda-világbajnokság 1. fordulójában megrendezett Franciaország–Algéria csoportmeccsen „debütált” a versenyen tesztelt kék lap, ráadásul mindjárt kétszer is felmutatásra került az utolsó percen belül, amikor a franciák fordítani tudtak.

 

Mint korábban megírtuk, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) játékvezetői bizottsága több szabálymódosítást is kezdeményezett, amelyeket az esetleges 2017-es bevezetésük előtt az idén júliusban-augusztusban több versenyen tesztelnek. Ezek közé tartozik a férfi junior-vb, ahol már rögtön az első fordulóban előkerült a kék lap.

A szabály értelmében az utolsó fél percben elkövetett szándékos szabálytalanságért nemcsak kizárás jár, a vétlen csapat büntetőt is dobhat, a játékvezetőknek ilyenkor fel kell mutatniuk a kék lapot. A francia–algériai meccsen az afrikaiak 25–24-re vezettek az utolsó percen belül, és támadhattak. Ekkor azonban kétszer is elveszítették a labdát, és kétszer is kék lapot érően szabálytalankodtak, a franciák pedig a két büntető értékesítésével fordítottak és nyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik