Férfi kézi: David Davis az egyik jelölt a szerb válogatottnál

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2020.03.10. 10:25
null
David Davis (Fotó: Tumbász Hédi)
David Davis, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának spanyol edzője elismerte, hogy megkeresték a szerb szövetségtől, ám nem mindenáron szeretne ismét szövetségi kapitány lenni.

 

– A napokban úgy nyilatkozott, az ön neve is felvetődött a szerb férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Történt azóta bármilyen változás?
– Igen, én vagyok az egyik jelölt, de erről Veszprémben is tudnak – válaszolta David Davis a Nemzeti Sportnak. – Nem először töltenék be egyszerre két pozíciót, amikor idejöttem, Egyiptomot irányítottam, de az afrikai ország szövetsége úgy döntött, egyszerre nem láthatok el két feladatot. Akkor meg volt kötve a kezem, most a veszprémi vezetők térfelén pattog a labda. Mint a munkáltatók általában, ők sem örültek a hírnek. Én viszont úgy vagyok vele, már csak tiszteletből is meghallgatok minden ajánlatot, ám a klubcsapatom elsőbbséget élvez. Ha nem akarják, nem megyek.

ZÁRT KAPUK MÖGÖTT?

A lengyel wyborcza.pl információi szerint elképzelhető, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt nézők nélkül rendezik meg a március 22-én esedékes Wisla Plock–Telekom Veszprém nyolcaddöntő első mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A bakonyiak eközben felhívták szurkolóik figyelmét, ha bárki betegnek érzi magát, lázzal, köhögéssel, orrfolyással küzd, influenzaszerű tüneteket produkál, maradjon távol a Veszprém Arénától.

– Több fronton is helyt kell állnia a Veszprémmel. Nem vállalná túl magát egy ilyen feladattal?
– Nem lenne egyszerű, de szeretem a kihívásokat. Az egyiptomiak azt akarták, hogy életvitelszerűen költözzek az országukba, amit én nem akartam, inkább úgy képzeltem el a válogatott működését, mint egy klubét. Végül kompromisszumot kötöttünk, és működött a dolog.

– Az egyik játékosa, a szerb Petar Nenadics nincs túl jó véleménnyel hazája szövetségéről.
– Úgy tekintek egy ilyen munkára, mint egy projektre. Az edző akkor is rizikót vállal, ha egy olyan csapatot vesz át, amelyik jó formában van, mert ha nem jönnek az eredmények, akkor hamar megégetheti a kezét.

– Ahogy azt már egyszer-kétszer ön is megtapasztalhatta...
– Hozzászoktam, hogy nyomás alatt kell teljesíteni, ami egy nemzeti együttesnél sem lenne másképp. Szkopjéban megtapasztaltam, milyen az, amikor egyszerre két csapatot kell felkészíteni – egy nőit és egy férfit. Az tiszta őrület volt, olyan még egyszer nem fordulhat elő velem.

– Hogy értékeli a kinevezése óta eltelt időszakot, azt kapta Veszprémben, amit várt?
– Nagyon jól érzem magam Magyarországon, a játékosaim hozzáállására sem lehet panaszom, habár nagyon sok meccset játszunk. Nekik is van rossz napjuk, nem robotok! Ne várja el tőlünk senki, hogy mindenkit tönkreverjünk. A múlt héten megszorongatott minket a Balatonfüred, látszott rajtunk, hogy fáradtan mozgunk, ki-kihagyunk, de végül nyertünk. Ilyenkor megpróbálunk a pozitív történésekre összpontosítani, főleg a győzelemre. Leporoljuk a nadrágunkat és megyünk tovább!

– Másfél hét múlva jön az igazi értékmérő, a lengyel Wisla Plock elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő.
– A csoportunk sem volt könnyű, ahogy ez a párharc sincs előre lefutva. Viccesen megkérdezték tőlem a minap, miként győzhetjük le a honfitársam, Xavier Sabaté által vezetett együttest: spanyol játékosokkal? Nagy taktikai csatára számítok a Plock ellen, amely biztosan nem lesz érzelmektől mentes.

NEM VOLT MEGKERESÉS

A román bajnok Dinamo Bucuresti férfi kézilabdacsapata az ősztől az NB I-ben szeretne indulni, miután a román szövetség a következő idénytől csapatonként legfeljebb három, nem EU-s állampolgár szereplését engedélyezi. A bukarestieknek jelenleg nyolc ilyen játékosuk van. A Magyar Kézilabda-szövetség közleményéből azonban kiderül, az MKSZ-t még senki sem kereste meg ezzel kapcsolatban. Nem a Dinamo lenne az első külföldi együttes a magyar első osztályban, a férfiaknál a szlovák Tatran Presov, a nőknél az osztrák Hypo Niederösterreich vett részt az alapszakasz küzdelmeiben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik