I. SZ. 2020.05.29 17:49 Frissítve: 2020.05.29 19:16

Férfi kézi: Borzas megerősítette, Franciaországban folytatja

Borzas Uros, a Tatabánya korosztályos válogatott átlövője megerősítette, hogy a francia Toulouse-ban folytatja pályafutását. A Sport Tv műsorában Bartha Csaba, a Győri ETO női csapatának elnöke elmondta, van rá esély, hogy Katarina Bulatovics csak a szeptemberi BL final four után vonuljon vissza.

Borzas Uros Toulouse-ban folytatja (Fotó: Szabó Miklós)

A 21 éves kézilabdázóról a napokban írta meg a handball-planet.com, hogy a francia klubhoz szerződik, és Borzas Uros a Sport Tv Tiszta kezeket fel! műsorában megerősítette az információt.

„Igen, most már mondhatom, hogy hivatalos. Igen, a nyártól a Toulouse játékosa leszek. Őszintén szólva engem is meglepett az ajánlat, amikor a menedzserem hívott március közepén, hogy a Toulouse szeretné, ha odaigazolnék. Mondtam, hogy én is szeretném kipróbálni magam egy másik országban, egy másik kultúrában, egy másik bajnokságban, erre ő azt mondta, hogy próbáljuk meg – mondta Borzas a Sport Tv-nek. – Nézték az EHF-kupa mérkőzéseket, és talán a Szeged elleni bajnoki meccsünket. Amikor már lefújták Magyarországon hivatalosan a bajnokságot, utána két-három napra rá beszéltem velük, és mondták, hogy szeretnék, ha odaigazolnék.”

A játékos elmondta, a franciák azzal győzték meg, hogy első számú balátlövőnek hívták.

A műsorban megszólalt Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke is, aki elmondta, bár nem biztos, de van rá esély, hogy a visszavonulását nyárra tervező Katarina Bulatovics a Bajnokok Ligája szeptemberi négyes döntőjében még pályára léphet.

„Van egy szeptemberi final four, és van arra esély, hogy Katarina Bulatovics addig marad. Azt gondolom, ő is egy final fourral szeretné befejezni a karrierjét. Nem vehetjük fixre, de jó esély van rá” – mondta Bartha.

2020.07.10 17:45:41

Kézilabda JOCHA KÁROLY

A világhírű menedzser a kézilabdán kívül az atlétikában és a téli sportágakban is maradandót alkotott.

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.