Férfi kézi: Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.30. 20:16
null
Blazevic szeretne egyszer elbúcsúzni a szegedi szurkolóktól (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát nyolc év után elhagyó Alen Blazevic sajnálja, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudott elbúcsúzni a szurkolóktól, azonban megígérte, ha lehetősége nyílik rá, visszatér egy meccsre, hogy elköszönjön a közönségtől.

A 34 éves horvát védőspecialista 2012-es érkezése óta EHF-kupát, Magyar Kupát és bajnokságot nyert a szegediekkel, ezek közül a 2018-as bajnoki címet tartja a legszebb emlékének.

„Varázslat! Ez jut eszembe róla – mondta Blazevic a klub honlapjának adott búcsúinterjúban. – Nagyon régóta harcoltunk a Veszprémmel, de nem sikerült őket semmilyen fronton letaszítani a trónról. Volt, hogy már úgy gondoltam, hogy ameddig itt leszek, ez nem is jön össze, éppen ezért volt csodás ez a diadal, rá egy évre pedig a Magyar Kupát is Szegedre hoztuk.”

Elmondása szerint rengeteget tanult Juan Carlos Pastortól is, jobb játékos vált belőle az irányítása alatt:

„Újra kellett tanulnom játszani. Olyan volt, mintha az általános iskola első osztályába jártam volna, mostanra viszont szerintem sikerült leérettségiznem. Itt a bizonyítvány a kezemben! Amikor megjött, leült velem beszélgetni, és felvázolta, hogy mire számít, mit kér tőlem, milyen szerepet töltök be a csapatban, így tisztában voltam mindennel. Itt csengenek a szavai a fülemben: »Ha jól és hasznosan védekezel, akkor hosszú ideig tudsz maradni!« Ez be is jött, büszke vagyok rá! Én egyből elfogadtam a helyem a csapatban, ezzel sohasem volt gond.”

Blazevic nemrég apa lett, és ezzel egy csapásra a napi rutinja is megváltozott. A búcsúzó játékos a szegedi szurkolóknak is üzent: „Sajnálom, hogy nem sikerült elbúcsúznom a szurkolóktól, mert rengeteg szeretetet kaptam tőlük. Ígérem, ha tehetem, visszatérek egy meccsre, akkor körbemegyek, és mindenkivel pacsizom egyet. Ami még fontos: maradjanak meg ilyen fanatikusnak, és szurkoljanak mindig a csapatnak. Tudom, hogy a tábor mennyit jelent nekünk. Ha pedig érkezik a segítség, akkor jönnek tovább a szebbnél szebb eredmények.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik