nemzetisport.hu 2020.05.30 20:16 Frissítve: 2020.05.30 20:25

Férfi kézi: Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát nyolc év után elhagyó Alen Blazevic sajnálja, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudott elbúcsúzni a szurkolóktól, azonban megígérte, ha lehetősége nyílik rá, visszatér egy meccsre, hogy elköszönjön a közönségtől.

 

Blazevic szeretne egyszer elbúcsúzni a szegedi szurkolóktól (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

A 34 éves horvát védőspecialista 2012-es érkezése óta EHF-kupát, Magyar Kupát és bajnokságot nyert a szegediekkel, ezek közül a 2018-as bajnoki címet tartja a legszebb emlékének.

„Varázslat! Ez jut eszembe róla – mondta Blazevic a klub honlapjának adott búcsúinterjúban. – Nagyon régóta harcoltunk a Veszprémmel, de nem sikerült őket semmilyen fronton letaszítani a trónról. Volt, hogy már úgy gondoltam, hogy ameddig itt leszek, ez nem is jön össze, éppen ezért volt csodás ez a diadal, rá egy évre pedig a Magyar Kupát is Szegedre hoztuk.”

Elmondása szerint rengeteget tanult Juan Carlos Pastortól is, jobb játékos vált belőle az irányítása alatt:

„Újra kellett tanulnom játszani. Olyan volt, mintha az általános iskola első osztályába jártam volna, mostanra viszont szerintem sikerült leérettségiznem. Itt a bizonyítvány a kezemben! Amikor megjött, leült velem beszélgetni, és felvázolta, hogy mire számít, mit kér tőlem, milyen szerepet töltök be a csapatban, így tisztában voltam mindennel. Itt csengenek a szavai a fülemben: »Ha jól és hasznosan védekezel, akkor hosszú ideig tudsz maradni!« Ez be is jött, büszke vagyok rá! Én egyből elfogadtam a helyem a csapatban, ezzel sohasem volt gond.”

Blazevic nemrég apa lett, és ezzel egy csapásra a napi rutinja is megváltozott. A búcsúzó játékos a szegedi szurkolóknak is üzent: „Sajnálom, hogy nem sikerült elbúcsúznom a szurkolóktól, mert rengeteg szeretetet kaptam tőlük. Ígérem, ha tehetem, visszatérek egy meccsre, akkor körbemegyek, és mindenkivel pacsizom egyet. Ami még fontos: maradjanak meg ilyen fanatikusnak, és szurkoljanak mindig a csapatnak. Tudom, hogy a tábor mennyit jelent nekünk. Ha pedig érkezik a segítség, akkor jönnek tovább a szebbnél szebb eredmények.”

2020.07.08 22:05:14

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Sorozatunk újabb részében visszamegyünk a kilencvenes évekig, amikor a válogatott történelme egyik legnagyobb sikerét érte el 1997-ben.

2020.07.04 22:02:29

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Játékunkra továbbra is érvényes, ami a labdára: nem a küzdelem, a békétlenség, az indulat, hanem az öröm, az élmény, a szórakozás forrása.

2020.07.03 18:57:56

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az édesapa piszkosult akart nyerni, a fia szorgalmával kompenzálta, hogy nem volt kiugróan tehetséges. Mindketten válogatottak lettek a sportágukban.

2020.06.21 23:16:12

Kézilabda S. T. J.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.