Férfi kézi BL: viszontagságos utazások, repülőcsere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 07:21
null
A tervezettnél később, de a Kiel is megérkezett Kölnbe <br />(Fotó:eurohandball.com)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjére érkező csapatok közül a lengyel Kielce és a német Kiel is viszontagságos utazáson van túl – adta hírül az eurohandball.com.

A lengyel Kielce Varsóból Münchenen át utazott repülővel Kölnbe, és a megérkezéskor a reptéren derült ki, hogy két játékosnak és (a magyar válogatottat is irányító) Talant Dujsebajev edzőnek elvesztek a csomagjai. A tréner a megérkezés után egy órával már edzést tartott a helyszínen csapatának – kölcsöncipőben.

A német Kielnek a többi riválishoz képest nem kellett sokat utaznia, de a Hamburg–Köln repülőjárat technikai problémája miatt mégis kétórás késéssel érkezett meg a négyes döntő helyszínére a Veszprém szombati, elődöntős ellenfele. A csapat menedzsere elmondta, egy szenzor meghibásodása miatt repülőgépet kellett cserélni, ez okozta a késést.

„Találkoztunk a Kielcével a repülőtéren, Dujsebajevék éppen a csomagjaikat keresték" – ezt már Hajnal Csaba, az MKB-Veszprém sportigazgatója mondta az eurohandball.com-nak. A magyar bajnok szerencsére problémamentes utazást követően érkezett meg Kölnbe.

„Örülök, hogy ötödik alkalommal is itt lehetek” – nyilatkozta a Veszprém német légiósa, Christian Zeitz, aki korábbi csapatával, a Kiellel négyszer szerepelt már a négyes döntőben.

A Barcelona átlövője, a korábban Veszprémben is játszó macedón Kiril Lazarov a közte és Momir Ilics közötti különversenyről is beszélt. Lazarov ugyanis 99 góllal 3. helyen áll a góllövőlistán, második a veszprémiek szerb balátlövője 101 góllal. A mesterlövészek versenyét vezető dán átlövő, Mikkel Hansen csapata, a PSG nem jutott be a négyes döntőbe.

„Várjuk már a vasárnapot – kezdte Lazarov, aki ezek szerint már döntőben látja csapatát, de a vasárnapi fináléig még a Kielcét is le kellene győznie a Barcelonának a szombati elődöntőben. – Momir jó játékos, de meg szeretném nyerni a gólkirálynak járó aranylabdát, amelyet a BL-serleggel együtt emelnék a magasba."

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR
DÖNTŐ (Köln, május 31.)
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: Din, Dinu (románok)
A 3. HELYÉRT
THW Kiel/MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona/Vive Tauron Kielce15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: M. Johansson, Kliko (svédek)
ELŐDÖNTŐ (Köln, május 30.)
Barcelona (spanyol)–Vive Tauron Kielce (lengyel)
15.15 (Tv: DIGI Sport1)
V: Licis, Stolarovs (lettek)
THW Kiel (német)–MKB-MVM VESZPRÉM18.00 (Tv: DIGI Sport1)
V: G. Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
A legfrissebb híreket itt találja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájáról!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik