Alilovic parádézott, negyeddöntős a Veszprém

Vágólapra másolva!
2014.03.29. 13:55
null
Ruesga (fehérben) és a Veszprém kiharcolt a továbbjutást a Wisla Plock ellen (Fotó: MTI)
Az idegenbeli egygólos vereség után az MKB-MVM Veszprém 31–26-ra legyőzte a Wisla Plockot hazai pályán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, ezzel kivívta a továbbjutást. A magyar csapat végig irányított a mérkőzésen, sikeréhez kétség sem férhetett, jöhet a negyeddöntő!

ONLINE KÖZVETÍTÉS A MÉRKŐZÉSRŐL!

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
MKB-MVM VESZPRÉM–Orlen Wisla Plock (lengyel) 31–26 (16–11)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Dinu, Din (románok)
VESZPRÉM: ALILOVIC – Gulyás P. 3, NAGY L. 3, Rodríguez 3, SULIC 6, ILICS 7 (3). Ugalde 1. Csere: Terzic, Dzsamali 4, Iváncsik T 1., Iváncsik G. 1, Vilovszki 1, Ruesga 1, Schuch. Edző: Carlos Ortega
PLOCK: Wichary – Ghionea 3 (1), Marcin LIJEWSKI 4, Syprzak, Jurkiewicz 2, Toromanovic 4, Nikcsevics 1. Csere: Sego (kapus), P. NENADICS 4 (1), Montoro 2, Eklemovics 2, WISNIEWSKI 4, Zrnic, Milas. Edző: Manolo Cadenas
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–2. 10. p.: 4–4. 13. p.: 6–4. 18. p.: 8–5. 25. p.: 13–7. 34. p.: 18–13. 38.p.: 21–14. 43. p.: 24–17. 50. p.: 27–21. 53. p.: 28–22. 57. p.: 29–24
Kiállítások: 18, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 4/2
Továbbjutott: a Veszprém, 64–60-as összesítéssel
MESTERMÉRLEG
CARLOS ORTEGA, a Veszprém edzője:
– Nehéz párharcon vagyunk túl, a Plock kemény ellenfél volt. Nem csak otthon harcolt elszántan, hanem Veszprémben is. A második félidőben hétgólos előnyünknél megtörhettük volna, de nem engedte. A negyeddöntő esélyeiről még korai beszélni, vasárnap estére alakul ki a nyolcas mezőny.
MANOLO CADENAS, a Plock edzője: – Ha arra gondolok, hogy jót játszottunk a Veszprémmel, akkor elégedett lehetek. Ha arra, hogy mekkora esélyt szalasztottunk el a kieséssel, akkor nem vagyok boldog. A Veszprém végig kézben tartotta a mérkőzést, csak a második félidőben láttam kis esélyt a felzárkózásra, de Alilovic, Ilics és Sulic másként gondolta.

1. FÉLIDŐ

Egygólos hátrányról várhatta a Wisla Plock elleni hazai visszavágót az MKB-MVM Veszprém. A magyar bajnok ennek megfelelően már az első percekben megmutatta, csak a győzelem elfogadható számára, magához ragadta a kezdeményezést. Nagy László és Momir Ilics is betalált az elején, negyedóra elteltével már hárommal vezetett a Veszprém Renato Sulic találata után.

Az egyébként nagyon kemény és harcos mérkőzésen Kamil Syprzak már a 19. percben megkapta harmadik kétperces büntetését a találkozón, így villant a piros, mehetett zuhanyozni. Ilics két góljával a 21. percben ötgólosra hízott a veszprémi előny, amely a szünetig kitartott, így megnyugtató vezetésre tett szert a házigazda az első 30 perc után. Kellett ehhez a kapuban remeklő Mirko Alilovic, a horvát kapus csaknem 60 százalékkal védett (16–11).

2. FÉLIDŐ

A fordulás után nem sokat változott a játék képe, a Veszprém továbbra is kézben tartotta az irányítást. Marcin Lijewski két góljával zárkózott az első percekben a Wisla Plock, de Renato Sulic és Chema Rodríguez is betalált az első tíz percben, így hattal ment a magyar csapat a 40. percben.

Alilovic a második félidőben is klasszis teljesítményt nyújtott a kapuban, a 44. percben Petar Nenadics hetesét hárította lábbal. A 47. percben Vilovszki megszerezte első veszprémi gólját magyar állampolgárként, majd Momir Ilics találatával ismét hat volt a különbség az 50. percben – ekkor időt kért a Plock.

Ám ez már nem segített a lengyel csapaton, amely az utolsó percre felzárkózott ugyan négyre, de Sulic góljával kialakult a 31–26-os végeredmény, amely a Veszprém továbbjutását jelentette.

A „TANULÁS” UTÁN VISSZAVÁGOTT A VESZPRÉM – A FŐSZEREPLŐK NYILATKOZATAI


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik