Férfi kézi BL: újra kikapott a Kiel, a Kielce a harmadik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.02. 16:53
null
A Kielce-játékosok a harmadik helynek is nagyon örültek (Fotó: Reuters)
A Kielce szerezte meg a harmadik helyet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2012–2013-as kiírásában, miután a bronzmérkőzésen 31–30-ra nyert a címvédő Kiel ellen.

A Kielce teljes fordulatszámon pörögve kezdett, a kielieken viszont látszott, hogy címvédőként nem nagyon motiválja őket a harmadik hely. A lengyel csapat a két horvát szélsője, Ivan Cupic és Manuel Strlek góljaival hamar tekintélyes előnyre tett szert, és a védekezése is szinte tökéletesen működött. A német együttes Rasztko Sztojkoviccsal sem bírt, a szerb beálló (akinek mind a nyolc lövéséből gól lett) felzárkózott Cupic mellé mint legeredményesebb Kielce-játékos.

A Kielce 14–5-re is vezetett már, a szünetben pedig 19–12-t mutatott az eredményjelző. A Kiel a második félidőben tovább folytatta a felzárkózását, fél perccel a vége előtt pedig egyenlíthetett is volna, de a Veszprémbe igazoló Momir Ilics büntetőből a lécre húzta a labdát. A német csapatnak – amely egyébként nyolc hétmétereséből csak négyet értékesített – még volt egy lehetősége a végén, ám Filip Jícha is csak kapufáig jutott, így a Kielce szerezte meg a harmadik helyet.

FÉRFI KÉZILABDA BL, NÉGYES DÖNTŐ, KÖLN
A 3. HELYÉRT
Kielce–Kiel 31–30 (19–12)
G:
Sztojkovics, Cupic 8-8, Strlek 5, Bielecki 4, M. Jurecki 3, Tkaczyk 2, K. Lijewski 1, ill. Ilics, Jícha 6-6, Toft Hansen, Sigurdsson 4-4, Sprenger, Narcisse 3-3, Vujin 2, Palicka, Klein 1-1
Hétméteresek: 3/2, ill. 8/4
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Piros lap: Buntic (Kielce)


DÖNTŐ
18.00 Barcelona–Hamburg (Tv: Digi Sport 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik