nemzetisport.hu 2017.12.01 10:53 Frissítve: 2017.12.01 17:44

Férfi kézi BL: Nem kötelező nyernünk – Vranjes

1996-ban után újra megesett a Veszprém kézilabdacsapatával, hogy sorozatban három európai kupamérkőzésen is vesztesen hagyta el a pályát. Ljubomir Vranjes vezetőedző szerint ennek ellenére sem kötelező a győzelem hétvégén a Kielce ellen, a lényeg, hogy a játékosok megmutassák, képesek egymásért és a klubért küzdeni. Nagy László a Digi Sport híradójának azt mondta, a legfontosabb, hogy a szurkolókat újra a csapat mellé állítsák, Mikler Roland pedig érzi, hogy mindenki 200 százalékon pörög az edzéseken.

Vranjes szerint a lényeg, hogy a játékosok megmutassák, képesek egymásért és a klubért küzdeni (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Rossz érzés nyilván így történelmet írni, de azt gondolom, azért szép a sport, mert itt van egy újabb hétvége, ahol lehet javítani, és lehet feledtetni ezeket a szomorú pillanatokat” – nyilatkozta a Sport 24-nek Mikler Roland, a Veszprém magyar válogatott kapusa.

Nagy László csapatkapitány részletezte, mire kell a legjobban odafigyelniük a játékosoknak.

„Volt a héten fejmosás, és azon belül, hogy önmagunkat újraépítsük és a csapatszellemet összekovácsoljuk, szerintem a legfontosabb, hogy a szurkolóink fejében is újra bizalmat szerezzünk. Erre fogunk majd törekedni a Kielce elleni meccsen.”

A két PSG és a dán Aalborg elleni mérkőzés után tehát hazai pályán javíthat a Veszprém. Érdekes, hogy Ljubomir Vranjes nem beszél kötelező győzelemről.

„Nem kell győznünk. Persze, szeretnénk nyerni, de nem kötelező. Jobbnak kell lennünk, és meg kell mutatnunk, hogy van tartásunk, hogy tudunk küzdeni a klubért és egymásért. Számomra ez a legfontosabb. Ha nyerünk, az persze jó, de én és a csapat is lépésről lépésre tervezünk, és remélem, majd májusban fogunk győzni.”

Dániában a sok sérült miatt egy felforgatott csapat lépett pályára, most viszont kellemes gondjai vannak Vranjesnek. „Húsz egészséges játékosom van, ez pedig csodás.”

A győzelem az idei utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzésen pedig a hátralévő öt bajnokira is erőt adhat. 

„Nyilván nincs veszve semmi, de ilyen játékkal sokra sem mehetünk. Úgyhogy ez a vereség intő jel volt. A védekezésünket mindenféleképpen acélosabbá kell tennünk, támadásban is magabiztos helyzeteket kell kialakítani, gyakorlatilag egy olyan játékot kell produkálni, amellyel magunk mellé tudjuk állítani a szurkolóinkat” –
tett említést újra a drukkerekről Nagy László.

„Magunkon érzem, belülről, hogy van feszültség, már jó értelemben vett feszültség, hogy várjuk a mérkőzést, és mindenki 200 százalékkal megy az edzésen. Ez nagyon jó dolog, és biztos vagyok benne, hogy ennek pozitív lesz hétvégén a kicsengése” – tette hozzá Mikler Roland.

A játékoskeringő lassan beindul Veszprémben is, ahol az Alilovic–Sterbik csere nyáron biztosan megtörténik.

„Lesznek változások. Három és fél hónap után már van elképzelésem arról, kikkel szeretnék együtt dolgozni. Nyolc játékos szerződését tárgyaljuk jelenleg, szóval a helyzet nem ideális. De februárig ezeket az ügyeket lezárjuk
– szögezte le Vranjes, majd hozzáfűzte: – Azoknak pedig, akik még itt maradnak néhány évig, bizonyítaniuk kell, hogy érdemesek erre a mezre. Tartás és szenvedély. Erre van szükség.”

2020.04.04 08:20:03

Kézilabda PAPP BÁLINT

„Ezt az évadot tartom a második leggyengébbnek a 2010-ben elért bajnoki ötödik helyezésünk után.”

2020.04.01 01:49:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A Győri ETO átlövője a nehéz helyzetben is próbálja megőrizni vidámságát, és tanácsokat is ad a bezártság elviselésére.

2020.03.30 07:37:41

Kézilabda NAGY PÉTER

A Liberbank Cuenca válogatott kézilabdázója Szegeden készül, s nem zárja ki, hogy itthon folytassa.

2020.03.29 15:16:08

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

A sorozat ötödik, záró epizódjában a 2008-as olimpia történéseit vette sorra Ballai Attila.

2020.03.28 15:59:13

Kézilabda MKSZ/BALLAI ATTILA

Az olimpiai visszatekintés negyedik epizódjában a 2004-es játékok történéseit vette sorra Ballai Attila.