Férfi kézi BL: Most váltam igazán profi játékossá – Mikler

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2016.05.28. 21:44
null
Veszprémi körtánc a lefújás után (Fotók: EHF)
Mint arról beszámoltunk, az MVM Veszprém drámai csatában, hosszabbítás után jutott túl a THW Kielen, így bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjébe (18.00, Tv: Sport1, élőben az NSO-n). A meccs után Xavier Sabaté vezetőedző játékosai hitét emelte ki, míg Nagy László szerint fejben kell rendben lenniük a Kielce elleni fináléban.

„Óriási volt a csapat, elhittük, hogy meg tudjuk csinálni – mondta Xavier Sabaté, az MVM Veszprém vezetőedzője a Sport Tv-nek. – Nagyon büszke vagyok a játékosokra. Nemcsak nekik, hanem a szurkolóknak is szeretnék gratulálni, mert fantasztikusak voltak.”

„A második félidőben jobban kezdtünk védekezni, és Mikler védései is fontosak voltak, mert tudtunk belőle indulni. A végén a Kiel kezében volt a meccs, elismerés illeti a csapatot, hogy a végsőkig küzdött" – tette hozzá a spanyol szakember már a sajtótájékoztatón.

„A kapusaink mellett Sliskovic is nagyszerűen kézilabdázott. Neki nem volt sok ideje, de fontos szerepet játszott a mai győzelemben. Mint ahogy a csapat többi része is. Hogy mi lesz a döntőben? Hinnünk kell a győzelemben, és harcolni a végsőkig.”

„Azt hiszem, minden benne volt ebben a hetven percben – mondta Nagy László. – Küzdöttünk, szaladtunk az eredmény után. A második félidő elején erős rohammal átvettük a vezetést, ám a lendület nem tartott ki a végéig. De nem lehetünk elégedetlenek. Az első félidőben nem volt túl acélos a védekezésünk, de második játékrész elején megmutattuk az igazi arcunkat ebben. Igazi csapatmunka volt!

„Holnap fejben kell rendben lennünk. Most sietünk vissza a hotelbe, hogy minél többet tudjunk pihenni.”

Gasper Marguc lőtte a Veszprém egyenlítő gólját a rendes játékidő végén: „Semmi különös, rendben, már csak pár másodperc volt hátra, de nem gondoltam erre abban a pillanatban. Miután ellőttem a labdát, azért fohászkodtam azért, hogy bemenjen” – emlékezett vissza a szlovén szélső, hozzátéve, hogy a ráadásban már mentális fölénybe kerültek, és több könnyű gólt is tudtak lőni.

Marguc egyenlítő gólja

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

„A csapat erejét mutatja, hogy a hosszabbítást már simán behúztuk – mondta a második félidőben beálló, és több nagy védést is bemutató Mikler Roland, akinek felelevenítették a tavalyi final fourt, amikor újoncként nem tudta hozni a tőle elvárt teljesítményt. – Bíztam benne, vagyok annyira profi, hogy tanuljak belőle. Úgy érzem, most váltam igazán profi játékossá."

Ivan Sliskovic a hosszabbításban beállva nyerőembernek bizonyult: „Ilyen a sport, van amikor sokáig csak a padon ülsz, majd beállsz, és fontos gólokat lősz. Nem tudom, mit mondhatnék, nagyon örülök.”

„Egész meccsen nagyot harcoltunk védekezésben. Az első félidőben az volt a baj, hogy nem tudtunk felállni, sok labdát eladtunk, abból tudott indulni a Kiel. Sok emberhátrányos helyzetünk is volt, ami megnehezítette a dolgunkat. A második játékrészben a bírók nem akartak belenyúlni a meccsbe. A védekezés döntött, és hogy a végjátékban megmutattuk, mekkora tartás van a csapatban. Ebben a szezonban sok ilyen kiélezett meccsünk volt, ami biztos segített a felkészülésben. Ivan szenzációsan szállt be a hosszabbításban, de nekünk a rendes játékidő végi felzárkózás is rengeteg erőt adott” – mondta Schuch Timuzsin.

„Hátrányban is nyugodtak maradtunk, és hideg fejjel tudtunk játszani. A második játékrészre még jobban összeállt a védekezésünk. Másfél perccel a vége előtt, kétgólos hátrányban sem adtuk fel, mert tudtuk, hogy még van időnk az egyenlítésre” – tette hozzá Iváncsik Gergő.

Alfred Gíslason, a Kiel vezetőedzője így értékelt: „Különleges meccs volt, több szempontból is. Büszke vagyok arra, ahogy a csapatom játszott. A második félidőt lassan, sok hibával kezdtük, a Veszprém sorozatban öt gólt lőtt. Utána azonban taktikusan játszottunk, kettővel is vezettünk a hajrában, de nem jó döntéseket hoztunk, ezért lett hosszabbítás. A ráadásra elfogytunk, nem volt, aki segítsen a padról, ezért veszítettünk. A rendes játékidőben megérdemeltük volna a sikert, most már nem tehetek mást, mint a legjobbakat kívánom a Veszprémnek a döntőre.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (Köln, május 28–29.)
ELŐDÖNTŐ (május 28.)
THW KIEL (német)–MVM VESZPRÉM 28–31 (15–12, 25–25) – hosszabbítás után
Köln, Lanxess Aréna, 20 000
néző. V: Öyvind Togstad, Rune Kristiansen (norvégok)
KIEL: Landin – Ekberg 5, Canellas, Wiencek 5, Brozovic, Duvnjak 7, Klein 1. Csere: Vujin 8, Dissinger 2, Mamelund, Jaanimaa. Vezetőedző: Alfred Gíslason
VESZPRÉM:
Alilovic – Marguc 6, Nagy L. 3, Pálmarsson 4, Nilsson, Ilics 8, Ugalde 4. Csere: Mikler (kapus), Sulic 1, Schuch, Sliskovic 2, Gulyás, Terzic, Chema Rodríguez 1, Iváncsik G. 2. Vezetőedző: Xavier Sabaté
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/6

A VASÁRNAPI PROGRAM
DÖNTŐ
Kielce (lengyel)–MVM Veszprém
18.00
Vezeti: Óscar Raluy López, Ángel Sabroso Ramírez (spanyolok), Tv: Sport1, élőben az NSO-n

A HARMADIK HELYÉRT
PSG (francia)–THW Kiel (német)
15.15
Vezeti: Jonas Eliasson, Anton Pálsson (izlandiak), Tv: Sport1

Nagyszerű volt a hangulat a Lanxess Arénában
Nagyszerű volt a hangulat a Lanxess Arénában

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik