Férfi kézi BL: Nagyék nyertek, de így is búcsúzott a címvédő Barca

Vágólapra másolva!
2012.04.28. 21:34
null
Mads Mensah Larsen (jobbra) öröme érthető, elbúcsúztatták a címvédőt (Fotó: http://ekstrabladet.dk)
Címkék
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a címvédő Barcelona ugyan legyőzte hazai pályán 36–33-ra a dán Köbenhavnt, de hatgólos hátrányát nem tudta ledolgozni, így ezúttal nem jutott be a kölni négyes fináléba. A katalán csapat egyik legjobbja ismét Nagy László volt, de a vendégek több kiemelkedő teljesítményt tudtak felmutatni. Majdnem kiesett a másik spanyol topklub, az Atlético Madrid is, ám a fővárosi csapat végül, ha nehezen is, de túljutott a Krivokapics Milorad vezette Koperen.

 

BARCELONA (spanyol)–KÖBENHAVN (dán)

Megnyugtató, hatgólos előnnyel várta a Köbenhavn a Barcelona elleni negyeddöntő-mérkőzés visszavágóját, ami fölényes magabiztosságot ugyanakkor nem kölcsönözhetett a dánoknak, hiszen a katalánok a nyolcaddöntőben például 16 gólos különbséggel döngölték a földbe az amúgy cseppet sem lebecsülendő játékerejű Montpellier-t.

Barca-vezetéssel indult a mérkőzés, ám hiába volt Nagy Lászlóék előnye, a Barcelona nem tudott ellépni ellenfelétől, mert védekezése ezen a mérkőzésen is hézagosnak bizonyult. A félidő közepén utol is érte a hazaiakat a dán csapat, és ugyan a katalánok újra háromgólos fórt építettek fel, azt pillanatok alatt lerombolták eladott labdáikkal, így a szünetben már nagy bajban voltak (17–17).

A Mikkel Hansen irányításával és Ólafur Stefansson góljaival egyre nagyobb önbizalommal játszó vendégek a második félidő elején el is húztak két-három góllal, és ugyan a hajrára feljebb jöttek Siarhei Rutenkáék, Danijel Saric védései már későn jöttek. A Barcának ekkor már nem maradt reális esélye ledolgozni hátrányát: veresége ellenére (36–33) továbbjutott a Köbenhavn!

 

ATLÉTICO MADRID (spanyol)–CIMOS KOPER (szlovén)

A hazai pályán 26–23-ra nyerő Koper – amely a nyolcaddöntőben a lengyel Kielcét búcsúztatta – a spanyol fővárosban is remekül tartotta magát. Az Atlético ugyan már az első játékrészben ledolgozta hátrányát, a szünetben csak egy góllal vezetett.

A Koper a fordulás után még inkább ráhozta a frászt a madridi szurkolókra, hiszen nemcsak egyenlített, hanem a vezetést is átvette. A vendégek a második félidő közepén összesítésben már öt góllal vezettek, de az utolsó negyedórában támadásban nagyon visszaesett a teljesítményük. A spanyol csapat hosszú hajrát nyitott, és egy nagy rohammal végül érvényesítette a papírformát, 31–24-es sikerével továbbjutott, megmentve ezzel a spanyol csapatok becsületét.

A vendégek legjobb góllövője Krivokapics Milorad volt 6 találattal, az Atléticóban a dán Nikolaj Markussen 8, a svéd Jonas Källman 7 gólig jutott.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Köbenhavn (dán) 36–33 (17–17)
Továbbjutott: a Köbenhavn, 62–59-es összesítéssel

Atlético Madrid (spanyol)–Cimos Koper (szlovén) 31–24 (14–13)

Továbbjutott: az Atlético Madrid, 54–50-es összesítéssel

VASÁRNAP RENDEZIK
CO Zagreb (horvát)–THW Kiel (német) – az első mérkőzésen: 31–31
Füchse Berlin (német)–Ademar León (spanyol) – az első mérkőzésen: 23–34
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik