HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.12 19:03 Frissítve: 2018.06.12 19:15

Férfi kézi BL: megfúrhatja a Löwen indulását az EHF

Az Európa Kézilabda-szövetség felülvizsgálja, hogy a német ezüstérmes Rhein-Neckar Löwen minden, Bajnokok Ligája-induláshoz szükséges kritériumnak megfelel-e, írta a Handball Woche szaklapra hivatkozva a német sajtó.

HIRDETÉS
Vajon lesz-e ok az örömre? (Fotó: rhein-neckar-loewen.de)

 

 

Arról már tavaly decemberben döntött az EHF végrehajtó bizottsága, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2018–2019-es szezonjában mindössze két német csapat szerepelhet.

Az európai szövetség azzal indokolta mindezt, hogy a német liga vezetésével nem jutnak dűlőre, és az ütemezési problémák nehezítik a BL lebonyolítását. Tavaly ősszel került először olyan helyzetbe a Löwen, hogy egy hétvégén két mérkőzést is le kellett játszania – akkor szombaton 29–23-ra nyert bajnokin az SC DHfK Leipzig vendégeként, majd Spanyolországba repült, ahol másnap 26–26-ös döntetlenre végzett a Barcelonával.

Tavasszal megismétlődött mindez, azzal a különbséggel, hogy egy napon kellett volna a Kiellel bajnokit, illetve a lengyel Kielcével pedig BL-nyolcaddöntőt vívnia. A mannheimiek végül a B-csapatukat küldték el Lengyelországba, a 41–17-es vereséggel pedig nevetségessé tették a Bajnokok Ligáját.

Bár az EHF vezetői ezt nem erősítették meg, de a Löwen elleni vizsgálat minden bizonnyal ennek következménye. A klub ügyvezető igazgatója megdöbbenésének adott hangot. „Nagyon meglepődtem, hiszen kiharcoltuk az indulási jogot. Fontos számunkra a BL” – nyilatkozta Jennifer Kettemann, aki az ügyet tisztázandó azonnal kapcsolatba lépett az EHF-fel.

A  Handball Woche úgy tudja, a bronzérmes Füchse Berlin megpróbált szabadkártyát kérni, ám ezt az EHF elutasította. A Löwen-ügy miatt azonban a fővárosiak abban bíznak, maradt egy kiskapu számukra.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.13 18:09:33

Kézilabda nemzetisport.hu

A szlovénok nyertek Veszprémben, de összesítésben egy góllal a magyar válogatott volt a jobb.

2018.06.10 13:46:17

Kézilabda BALLAI ATTILA, VINCZE SZABOLCS

Golovin Vlagyimir elégedett a felkészüléssel, de nem tudja, melyik arcát mutatja a csapat.

2018.06.10 23:43:12

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar játékosok nem elsősorban kézilabdázóként, hanem sportemberként aratták a szombat esti diadalt. Ettől lett ez még értékesebb. Hiszen kézilabdázni képtelenség folyamatosan egyenletes, magas szinten, de emberként, hittel, lélekkel helyt- állni – erre sokkal nagyobb az esély.

2018.06.09 19:15:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koper), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Kiváló védekezés, hidegvér, több jó egyéni teljesítmény és nagyszerű játék: előnnyel várjuk a veszprémi visszavágót.

2018.06.09 10:46:33

Kézilabda SIMON JÓZSEF

KEZDÉS: 20.00. „Nagy és Ilyés játéka a védekezésünket határozhatja meg, fontos, hogy Lékai Máté is harcra kész.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS