N. T. 2016.05.29 21:35 Frissítve: 2016.05.30 01:17

Férfi kézi BL: Ez katasztrófa, nem érdekel az MVP-cím! – Pálmarsson

Mint beszámoltunk róla, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének fináléjában a már kilenc góllal is vezető MVM Veszprém hétméteresekkel alulmaradt a lengyel Kielcével szemben. Az MVP-címet elhódító Aron Pálmarson és Nagy László is csalódottan értékelt.

 

Pálmarssont (jobbra) nem érdekli az MVP-cím (Fotó: AFP)

A veszprémi játékosok nagy része érthető módon nem kívánt nyilatkozni a nagy csalódás után. Nagy László egyike volt azoknak, aki megállt a vegyes zónában, de ő sem tudott igazán magyarázatot adni az összezuhanásra.

Minden elromlott nálunk a meccs utolsó negyedére. A védekezésünk, ami addig kiválóan működött, szétesett, a kapusok kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, ezért ők sem tudtak annyit segíteni, mint előtte. A Kielce pedig egyre jobban megközelített minket… Xavi időkérése után próbáltunk ritmust váltani, hogy megtörjük a lendületüket, de ebből is ők jöttek ki jobban. Támadásban sokáig nem tudtunk betalálni, pedig az talán átlendítette volna a csapatot a hullámvölgyön” – mondta a jobbátlövő.

„Fejben a kilencgólos előnynél is tudtam, hogy menni kell tovább előre, de mégis jött egy hosszú rövidzárlat, amikor nem tudtunk betalálni. Az esetleges fáradtság nem lehet mentség a vereségre. Most hogyan tovább? Fel kell állnunk, még ha nagyon nehéz is. Az élet megy tovább, a nyári pihenő után jön a következő szezon…” – tette hozzá Nagy.

Aron Pálmarsson nem tudott örülni az MVP-címnek sem: „Teljesen sokkolt a mérkőzés, rendkívül szomorú és mérges vagyok. Nem tudom elhinni, hogy ilyen történt velünk. Tizenöt perccel a vége előtt kilenc góllal vezettünk… Nem érdekel ez az egyéni elismerés, én a trófeát szerettem volna megnyerni. Talán egyszer büszke leszek majd erre a díjra, de most nem tudok vele foglalkozni.”

„Soha még csak hasonlót sem éltem át korábban a karrierem során. Volt már elveszített döntőm, de így még nem buktam el. Nehezen tudom leírni, hogyan érzem magam most. Ez katasztrófa.

Az izlandi irányító csak a saját nevében beszélt, amikor azt mondta, a szombati, hosszabbításos elődöntőnek nem volt hatása a fináléra, ilyenkor egy játékos megfeledkezik a fáradtságról.

Lékai Máté elmondta: a 45. percig minden remek volt és szép, majd akkor egyszerűen lefagytak.

"Nem szabad nyolc-kilencgólos vezetést elherdálni. A hajrában Alilovicnak kellett megmenteni minket, aztán a büntetőpárharcban már végünk volt. Nem tudom, idegileg mikor tudunk magunkhoz térni ebből a sokkból, mert fizikailag bírnánk még."

 

A KÉT EDZŐ VÉLEMÉNYÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (Köln, május 28–29.)
DÖNTŐ

KS VIVE TAURON KIELCE (lengyel)–MVM VESZPRÉM 35–35 (13–17, 29–29) – hetesekkel 4–3
Köln, Lanxesss Aréna, 20 000 néző. V: López, Ramírez (spanyolok)
KIELCE: Szmal – Cupic, Lijewski 6, Zorman 4, Aguinagalde 4, Jurecki 2, Jachlewski 2. Csere: Sego (kapus), Kus, Bielecki 6, Paczkowski, Reichmann 8, Strlek 3, Chrapkowski. Vezetőedző: Talant Dujsebajev
VESZPRÉM: Mikler – Marguc 1, Pálmarsson 5, Nagy L. 6, Schuch, Terzic, Ugalde 7. Csere: Alilovic (kapus), Ilics 5, Nilsson 6, Sulic, Iváncsik G. 1, Lékai 3, Sliskovic 1. Vezetőedző: Xavier Sabaté
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 2/1

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.

2020.02.18 11:51:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Balaton-parti csapat gyakorlatilag végig vezetve nyert, óriási lépést tett az ezüstérem felé!