Férfi kézi BL: Egy kicsit már unom a Kielt – Momir Ilics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.26. 12:07
Az MVM Veszprém kétszeres BL-győztes kézilabdázója, Momir Ilics a Sport TV Harmadik Félidő Extra című műsorában arról beszélt, mi a fontos egy Bajnokok Ligája négyes döntőben, továbbá szót ejtett a magyar csapat három kiváló irányítójáról és a Kiel utolsó esélyéről.

Momir Ilics 2013-ban igazolt Veszprémbe Kielből, azóta többször játszott már volt csapata ellen, többek között a 2015-ös és 2014-es final four elődöntőjében, valamint a mostani szezon csoportkörében is.Momir Ilics 2013-ban igazolt Veszprémbe Kielből, azóta többször játszott már volt csapata ellen, többek között a 2015-ös és 2014-es final four elődöntőjében, valamint a mostani szezon csoportkörében is.

„Nem voltam boldog, amikor kiderült, hogy a Kiel ellen kell játszanunk, mert egy kicsit már unom. Kétszer voltunk a final fourban, és kétszer játszottunk elődöntőt a Kiellel. De semmi probléma, ilyen a kézilabda, ilyen az élet, ezt el kell fogadnunk. Ugyanakkor a másik elődöntőben a Kielce és a PSG szintén két nagyon nagy klub, nagyon erős csapattal, szóval az is ugyanolyan szoros meccs lesz, mint a miénk. Két összecsapás vár ránk két nap alatt, és ilyenkor már egy csomó dolog számíthat, a szerencse, az erőállapot, a tapasztalat, és nekünk mindent bele kell adnunk. Majd meglátjuk, ez mire lesz elég a végén” – fogalmazott Momir Ilics.

„A Kiel most nem tűnik olyan erősnek, mint régebben, de én tudom, mire képes, és hogy mennyire készül erre a Final4-ra. Mindent bele fognak adni, elvesztették a bajnokságot és a kupát is, és már csak a BL-lel menthetik meg a szezonjukat. Ez az utolsó esélyük, és mindent erre a lapra tettek fel” – mondta még egykori csapatáról a zsinórban ötödik BL-négyes döntőjére készülő játékos.

A veszprémi színekben kétszeres gólkirály szerb klasszis teljesítményéhez kellenek a társak is, például a remek irányítók, Chema Rodríguez, Aron Pálmarrson és Lékai Máté.

„Három irányító, ráadásul három különböző stílusú irányító, ami nagyon jó egy csapatnak. Igaz, Chema most egy kis problémával küzd, de a hétvégére biztosan rendbe jön. Ez a mi erősségünk, és nekünk lövőknek csak annyi a dolgunk, hogy kövessük őket, kövessük a gondolataikat. A játékmesterek tulajdonképpen amolyan edzők a pályán, van amiben Chema jó, van amit Aron csinál nagyon jól, ő például tud játszani balátlövőt vagy akár jobbátlövőt is, óriási lehetőségek rejlenek benne, Máté pedig egy fantasztikus játékos, aki meg tudja változtatni a meccs menetét, ha például rossz passzban vagyunk, bejön, és az ő villámgyors játékával mindent megfordít. Szóval, ahogyan mondtam, mindhárman különböznek, és ők együtt tesznek minket igazán erőssé” – méltatta társait.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (KÖLN, MÁJUS 28–29.)
A május 28-i elődöntő párosítása

15.15: Vive Tauron Kielce (lengyel)–PSG (francia)
18.00: THW Kiel (német)–MVM VESZPRÉM (magyar)
Május 29.
15.15: a 3. helyért
18.00: döntő
A Sport1 szombaton és vasárnap a final four minden mérkőzését élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik