N. P. 2020.07.01 20:27

Férfi kézi BL: Bodó szerint a Szeged képes elcsípni az első két hely valamelyikét

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása után Máthé Dominik, David Davis, Székely Márton és Bodó Richárd értékelt a Nemzeti Sportnak. Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője elmondta, az első vagy a második helyen szeretnének végezni.

Bodó Richárd izgalmas BL-mérkőzésekre számít (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Máthé Dominik, az Elverum jobbátlövője: „Már annak is örülök, hogy az ősztől részt vehetünk a Bajnokok Ligájában, hát még annak, hogy a Párizzsal kerültünk egy nyolcasba. Első ránézésre a B-csoport valamivel nehezebbnek tűnik, persze itt már nincsenek könnyű ellenfelek, biztos, mindenhol vért fogunk izzadni minden pontért, különösen Szkopjében, ahol a szurkolók fanatikusan buzdítják a csapatukat. A célkitűzésekről még nem beszéltünk, ám hazai pályán bárkivel felvesszük a versenyt. A felkészülésünk július 20-án kezdődik.”

Székely Márton, a Veszprém kapusa: „Éppen edzésről »estem« be, még alig volt időm megemészteni a csoportbeosztást. Mindent elmond erről a nyolcasról, hogy az idei három final four-résztvevő már az első körben találkozik az ősszel. Nem volt különleges kívánságom, aki szembejön, le kell győzni, mert a céljaink változatlanok: BL-t szeretnénk nyerni. Egy dolgot azonban megtanultunk a koronavírus alatt: nem szabad taktikázni, minél előrébb kell végezni a csoportban, mert nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. Az alapozást július 13-án kezdjük.”

Bodó Richárd,
a Szeged balátlövője: „Egyik csoport sem könnyebb vagy nehezebb, szerintem jól eloszlanak az erőviszonyok. Az új lebonyolításnak köszönhetően nagyon izgalmas meccseknek nézünk elébe. A Szeged mindig is képes volt a bravúrokra, ezért úgy gondolom, sikerül elcsípni az első két hely valamelyikét, és közvetlenül továbbjutni a negyeddöntőbe, habár ez nem lesz egyszerű feladat. Fontos, hogy senkit sem szabad lebecsülni.”

David Davis, a Veszprém vezetőedzője: „A csoportbeosztás önmagában még nem jelent semmit, legalább öt-hat fordulónak el kell telni, hogy képet kapjunk az erőviszonyokról és arról, hol tartanak a csapatok. Holnaptól belevetjük magunkat a munkába, rendesen felkészülünk a következő idényre és a sok utazásra. Egyelőre a decemberi négyes döntő lebeg a szemünk előtt, persze addig szeretnénk minden mérkőzést megnyerni. Ameddig nem ismerjük a pontos programot, felesleges tervezni, de ez jelenleg az egész életünkre igaz: nem tudhatjuk, visszatér-e a vírus – bár erre gondolni sem akarok. A francia és a német bajnokság is később kezdődik, ezeknek az együtteseknek biztosan nehezebb lesz formába lendülni. Fejben kell erősnek lenni, és csak a mával foglalkozni, nem szabad félni.”

„Ez egy kiegyensúlyozott csoport, amelyben több tapasztalt csapatot is találhatunk – idézi a pickhandball.hu Juan Carlos Pastort, a Szeged vezetőedzőjét. – Célunk, hogy az első két hely valamelyikén végezzünk, ezért végig harcban legyünk. Mindig a legjobbra kell törekednünk, meccsről meccsre fejlődni. Nem lesz könnyű dolgunk, de állunk elébe, mert a céljaink komolyak.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2020–2021
A-CSOPORT: HC Vardar 1961 (északmacedón), PSG Handball (francia), Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), MOL-PICK SZEGED, Meskov Breszt (fehérorosz), Elverum (norvég), SG Flensburg-Handewitt (német)
B-CSOPORT: Barca (spanyol), TELEKOM VESZPRÉM, THW Kiel (német), Aalborg Handbold (dán), HBC Nantes (francia), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje (szlovén), PPD Zagreb (horvát)

NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

2020.08.07 19:38:30

Kézilabda PAPP BÁLINT

A legszerényebb kézilabdakapus még azt sem szereti, ha a rajongók a 2018-as BL-győzelmet érő földöntúli bravúrjára emlékeztetik.

2020.08.09 08:55:21

Kézilabda NAGY PÉTER

Nem hátrál meg a kihívások elől Nikolaj Markussen, a veszprémiek 212 centis dán balátlövője.

2020.08.07 11:12:14

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Bárbara Arenhart talán az utolsó lehetőséget ragadta meg, hogy BL-esélyesnél játszhasson, de a jövőben szívesen élne hazánkban.

2020.08.06 09:33:11

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

„Kaptam egy-két ajánlatot, de nem akartam folytatni, ha nem játszhatok a legmagasabb szinten.”

2020.07.31 16:46:26

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

INTERJÚ. Szélsőként mindig a biztosra ment • Nehezen dolgozta volna fel, hogy csak a padon ücsörög az ETO-ban.