Férfi kézi BL: Az lenne a legjobb, ha két magyar csapat jutna be a final fourba – Davis

Vágólapra másolva!
2019.02.18. 12:35
null
Davis szerint a Veszprémnek mindegyik hazai mérkőzését meg kell nyernie (Fotó: Tumbász Hédi)
A Telekom Veszprém szkopjei győzelmével feljött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának második helyére. A B-csoportban a Szeged is a második helyen áll, így jelen állás szerint nem egy ágra kerülne a két csapat a final four felé vezető úton. Ez még változhat, de David Davis is annak örülne, aminek a magyar szurkolók, ha mindkét csapat eljutna Kölnbe – a veszprémi edző erről is beszélt a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában.

 

 

Pazar győzelmet aratott a Telekom Veszprém a Vardar Szkopje ellen Észak-Macedóniában. A félidei ötgólos hátrány (11–16) után két góllal, 29–27-re nyertek a bakonyiak. Adódik a kérdés, mit mondott a szünetben a mester, amitől így megváltozott a játék képe: „Voltaképpen semmi. Egyszerűen csak megmondtam nekik, hogy kézilabdázni kell, és a szívüket is sokkal jobban bele kell adni, nem csak fejüket. Egész héten nagyon szépen teljesítettek, csak azt kell hozniuk, amit a hét során csináltak.”

Mivel mindkét magyar csapat második a csoportjában (a Szeged nem is kerülhet hátrébb), jelen állás szerint nincsenek egy ágon a négyes döntő felé vezető úton. „Amennyiben eljutunk a negyeddöntőig, előfordulhat, hogy a Szeged vár ránk. Ennek egyetlen előnye az lenne, hogy akkor egy magyar csapat garantáltan lenne a final fourban. A legjobb viszont valóban az lenne, ha mindkét magyar csapat bejutna a legjobb négy közé.”

Davis hozzátette, az első pillanattól kezdve azt érezte, hogy csapatának minden hazai mérkőzést meg kell nyernie, és be kell jutnia a Bajnokok Ligája végső szakaszába. „Ha matematikailag van esélyünk elsőnek lenni a csoportban, akkor legyünk elsők” – mondta.

Nagy László remekelt a hétvégi Vardar elleni mérkőzésen is, hat gólt szerzett. Davis is elismerően nyilatkozott a teljesítményéről: „Én megmondtam, mikor megérkeztem, hogy László egy hihetetlenül fontos játékos, gyakorlatilag a karácsony minden napját az edzőteremben töltötte. Az első félidőben tizenkét percet vállalt be, a másodikat pedig egyszerűen végignyomta, és egyre jobban játszott, egyre jobb közbelépései és meglátásai voltak. László jelenleg nagyon sok örömet szerez nekünk.”

A Veszprém február 24-én a fehérorosz Meskov Bresztet fogadja, majd március 2-án a lengyelországi Kielcében zárja a csoportkört.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik