nemzetisport.hu 2019.02.18 12:35 Frissítve: 2019.02.18 22:54

Férfi kézi BL: Az lenne a legjobb, ha két magyar csapat jutna be a final fourba – Davis

A Telekom Veszprém szkopjei győzelmével feljött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának második helyére. A B-csoportban a Szeged is a második helyen áll, így jelen állás szerint nem egy ágra kerülne a két csapat a final four felé vezető úton. Ez még változhat, de David Davis is annak örülne, aminek a magyar szurkolók, ha mindkét csapat eljutna Kölnbe – a veszprémi edző erről is beszélt a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában.

Davis szerint a Veszprémnek mindegyik hazai mérkőzését meg kell nyernie (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 

Pazar győzelmet aratott a Telekom Veszprém a Vardar Szkopje ellen Észak-Macedóniában. A félidei ötgólos hátrány (11–16) után két góllal, 29–27-re nyertek a bakonyiak. Adódik a kérdés, mit mondott a szünetben a mester, amitől így megváltozott a játék képe: „Voltaképpen semmi. Egyszerűen csak megmondtam nekik, hogy kézilabdázni kell, és a szívüket is sokkal jobban bele kell adni, nem csak fejüket. Egész héten nagyon szépen teljesítettek, csak azt kell hozniuk, amit a hét során csináltak.”

Mivel mindkét magyar csapat második a csoportjában (a Szeged nem is kerülhet hátrébb), jelen állás szerint nincsenek egy ágon a négyes döntő felé vezető úton. „Amennyiben eljutunk a negyeddöntőig, előfordulhat, hogy a Szeged vár ránk. Ennek egyetlen előnye az lenne, hogy akkor egy magyar csapat garantáltan lenne a final fourban. A legjobb viszont valóban az lenne, ha mindkét magyar csapat bejutna a legjobb négy közé.”

Davis hozzátette, az első pillanattól kezdve azt érezte, hogy csapatának minden hazai mérkőzést meg kell nyernie, és be kell jutnia a Bajnokok Ligája végső szakaszába. „Ha matematikailag van esélyünk elsőnek lenni a csoportban, akkor legyünk elsők” – mondta.

Nagy László remekelt a hétvégi Vardar elleni mérkőzésen is, hat gólt szerzett. Davis is elismerően nyilatkozott a teljesítményéről: „Én megmondtam, mikor megérkeztem, hogy László egy hihetetlenül fontos játékos, gyakorlatilag a karácsony minden napját az edzőteremben töltötte. Az első félidőben tizenkét percet vállalt be, a másodikat pedig egyszerűen végignyomta, és egyre jobban játszott, egyre jobb közbelépései és meglátásai voltak. László jelenleg nagyon sok örömet szerez nekünk.”

A Veszprém február 24-én a fehérorosz Meskov Bresztet fogadja, majd március 2-án a lengyelországi Kielcében zárja a csoportkört.

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.