Férfi kézi BL: Az egyik szemem sír, a másik nevet - Mezei

Vágólapra másolva!
2013.07.17. 11:10
null
Vadkerti Attila sikeres selejtező esetén 11. BL-szezonjában szerepelhet (Fotó: Mirkó István)
Bár az Atlético Madrid visszalépését és a férfi kézilabda BL szabadkártyás selejtezőjének módosítását követően jelentősen megnőtt a Pick Szeged esélye a főtáblára jutásra, a klubnál nem fogadták felhőtlen örömmel a fejleményeket, hiszen az eredetileg kiírt négycsapatos minitorna megrendezésére kemény munkával elkészített pályázat így értelmetlenné vált. Ám ez az apró bosszúság is minden bizonnyal szertefoszlik, ha sikerül megnyerni a Metalurg Szkopje elleni oda-visszavágós párharcot július 28. és szeptember 1. között, s főtáblára kerül a Szeged.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet – értékelte az EHF döntését Mezei Richárd, a szegedi klub vezérigazgatója. – A selejtezőcsoport eredetileg tervezett küzdelmeinek megrendezésére remek, a győzelemre esélyes, a lehető legjobban menedzselt pályázatot nyújtottunk be az európai szövetségnek, és házigazdaként jó eséllyel vártuk volna a meccseket. A tornarendszer helyett két meccsen dől el, hogy a Szkopje vagy mi jutunk-e a BL főtáblájára. Jó lobbitevékenységünknek köszönhetően ez is kedvező nekünk, mert a második meccset itthon játszhatjuk.”

Vadkerti Attila, a Szeged szélsője is bizakodik.

„A tizenegyedik BL-idényemet játszom, ha bejutunk a C-csoportba. Márpedig csakis ez lehet a célunk. Itthon van a második meccs, ez nagyon kedvező” – mondta Vadkerti.

A Pick július 22-én kezdődő felkészülését befolyásolhatja a módosítás. Carlos Pastor edzőnek kell eldöntenie, hogy ilyen körülmények között részt vesz-e a csapat a doboji nemzetközi tornán augusztus 21. és 24. között – ezután négy napja maradna a Szegednek a gyakorlásra a BL-selejtező szkopjei meccsére.

Lino Cervar, a Metalurg Szkopje horvát edzője óvatosan értékelte a selejtezőben kialakult új helyzetet.

„Óvatosan kell megítélni, hogy vajon jobb vagy rosszabb-e az új lebonyolítás – mondta a horvát férfiválogatottat olimpiai és vb-aranyig vezető mester a Nemzeti Sportnak. – Egyértelműen esélyesebb a második meccset otthon játszó csapat. Ismerem és tisztelem a válogatottak sorával felálló Szegedet, amely a spanyol bajnokságból érkezők mellett Ilyéssel is jelentősen erősödött. Borzalmasan nehéz párharc lesz, mert nagyobb a Szeged BL-rutinja. A másik ágon ötven-ötven százalék esélyt adok a Montpellier-nek és a Plocknak.”

A Szeged és a Szkopje párharcának győztese a BL C-csoportjába kerül a spanyol Barcelona, a francia Paris SG, a macedón Vardar Szkopje és a svájci Thun mellé. Ide jön még a 2. selejtezőcsoport győztese is, amely a fehérorosz Dinamo Minszk, a szlovák Tatran Presov, a török Besiktas és a görög AEK Athén négyeséből kerül ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik