Férfi kézi BL: a Veszprém vezeti a szezon előtti erősorrendet

Vágólapra másolva!
2016.09.20. 18:21
null
A Veszprém kibővített kerettel vágott neki az új szezonnak (Fotó: Veres Viktor, archív)
Szerdán egy mérkőzéssel kezdetét veszi a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2016–2017-es szezonja. Az európai szövetség elkészítette szokásos erősorrendjét, amelynek első tíz helyezettje között a Mol-Pick Szeged és a Telekom Veszprém is helyet kapott, utóbbit ráadásul elsőként emelték ki az EHF szakírói.

A Szeged a 9. helyen szerepel a listán. A Tisza-parti csapattal kapcsolatban megjegyzik, nagy átalakuláson ment keresztül a nyáron (11 játékos távozott és ugyanennyi érkezett), az újak közül pedig már többen is bizonyították, hogy erősségei lesznek Juan Carlos Pastor együttesének, míg ha a korábbi kulcsjátékosok (mint a kapus José Manuel Sierra vagy a jobbátlövő Balogh Zsolt) hozzák a formájukat, akkor újra ott lehet a Szeged az egyenes kieséses szakaszban.

„Ez a csapat erősebb lesz, mint amelyik befejezte az előző szezont – jelentette ki Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke a Sport Tv Harmadik félidő című műsorában. – Amikor elkezdtük az új csapat létrehozását, hároméves tervet raktunk le, ennek a végére a következő igazolásokkal olyan gárdának kell összeállnia, amelynek reális esélye van a final fourba jutásra.”

„Pár év alatt eljutottunk arra a szintre, hogy a játékosok szívesen jönnek Szegedre. A legjobb példa Gorboké, aki a Vardar Szkopjét hagyta el a kedvünkért. Emellett fontos volt az edzőnk személye, nagyon sokan fogalmaztak úgy, szívesen dolgoznának együtt Pastorral. Ő hiteles ember, hajlamosak vagyunk elfogadni az ő elképzeléseit. Ő elfogadja, mennyiből gazdálkodhatunk, mi pedig elfogadjuk az ő szakmai elképzeléseit. Stabilan a világ tíz legjobb csapata között tartanak bennünket számon. Ez egy virtuális erősorrend, de jól néz ki, hogy például a Kiel mögöttünk van. Ha a csapat eléri azt a szakmai szintet, amit Pastor kitűzött, akkor ebben a szezonban a legjobb nyolc közé jut. Szeretnénk odaérni, igen, ez a célunk."

A magyar ezüstérmes vasárnapi ellenfele, a német Rhein Neckar Löwen dobogós a szakírók erősorrendjében, megelőzve a macedón Vardar Szkopjét és a szintén német Flensburgot. A francia sztárcsapat, a Super Globe döntőjében a Füchse Berlinnel szemben alulmaradó PSG a második, míg a Telekom Veszprém az első helyezett. A május végi BL-döntőt sokáig emlékezetes módon elbukó bakonyi alakulat fennállásának 40 éves évfordulóját ünnepli 2017-ben, amelyet a régóta áhított kölni sikerrel tehetne teljessé.

A Veszprém visszatért a magyar bajnokság alapszakaszába, amellett, hogy a SEHA-ligában is részt vesz, így a csapatra hetven mérkőzés is várhat a szezonban. Hogy bírják a megnövekedett terhelést, több játékost is igazoltak, valamint több fiatal is megkaphatja az esélyt a bizonyításra.

„Azt se feledjük, a legjobbjainknak még vagy húsz válogatott fellépésük is lesz. Ilyen szinten lehetetlen 90 mérkőzést lejátszani, sőt, az 50-60 is sok. Ekkora keret mellett döntöttünk, eddig ilyen még sehol sem volt, az edzővel közösen megpróbálunk logisztikázni. A cél, hogy április-május-júniusban, amikor a legfontosabb meccsek jönnek, a legjobbjaink frissek legyenek" – mondta a műsorban Eklemovics Nikola sportigazgató.

FÉRFI KÉZILABDA BL, 2016–2017
SZEZON ELŐTTI ERŐSORREND
1. TELEKOM VESZPRÉM

2. PSG (francia)
3. Rhein-Neckar Löwen (német)
4. Vardar Szkopje (macedón)
5. Flensburg (német)
6. Barcelona (spanyol)
7. Kielce (lengyel)
8. PPD Zagreb (horvát)
9. MOL-PICK SZEGED
10. THW Kiel (német)

A MAGYAR CSAPATOK MÉRKŐZÉSEI AZ ELSŐ FORDULÓBAN
Szeptember 24. (szombat), 17.30: Flensburg (német)–Telekom Veszprém (Tv: Sport1)
Szeptember 25. (vasárnap), 17.00: Mol-Pick Szeged–Rhein-Neckar Löwen (német) (Tv: Sport1)

A 2016–2017-es szezon résztvevői 
NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A 2016–2017-es szezon résztvevői NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik