Férfi kézi BL: a Veszprém jó hangulatú edzéssel hangolt a Kielre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.30. 11:51
Csütörtök este megérkezett, pénteken pedig edzett is Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi final fourjában érdekelt MKB-MVM Veszprém.  

Amikor péntek délelőtt megérkeztünk a négyes döntőben érdekelt együttesek szálláshelyére (amely gyalog sincs messzebb az arénától, mint tíz perc), Sterbik Árpád és Daniel Saric, a Barcelona két kapusa éppen befejezte a reggelijét, és egy rövid sétára indult. Sterbik a hallban mosolyogva üdvözölte a veszprémi vezetőket, akik az edzésre készülő csapatukat várták. Már mindenki a buszon volt, amikor utolsóként Chema Rodríguez érkezett futva a társai után.

Mivel a Lanxess Arenában még javában zajlanak az előkészületek, a tréningre egy kisebb helyi csarnokban került sor. Sofőrünk szerint a veszprémi csapatbuszt vezető kollégája nem a legrövidebb utat választotta, de húsz percet követően így is megérkeztünk a kicsit eldugott Ostheim Halléba. Antonio Carlos Ortega másfél órás edzést vezényelt, amelynek az első negyed órája volt a sajtó számára is nyilvános.

A tréning előtt az egyik sérült, Fazekas Nándor elmondta, hogy ilyen rövid idő alatt nem tudott rendbe jönni a keze, de már annyit javult az állapota, hogy a kapuba be tud állni. Ugyan csak az utolsó négy edzésen tudott részt venni a három hét során, de segíteni szeretne a csapatnak. Közben Chema és Mirko Alilovic éppen azon vetélkedett, melyikük tudja úgy átdobni keresztbe a pályát, hogy a kosárgyűrűbe is betaláljon. A hangulattal láthatóan nincs probléma, a bemelegítés után egy kis játék következett, amikorl nemcsak a kezüket használták a játékosok, Nagy László például nagy gólt fejelt az egyik kapuba.

Ugyancsak délelőtt gyakorlatozik az FC Barcelona, míg a két német résztvevő, a THW Kiel és az SG Flensburg-Handewitt a délutáni órákat választotta. A négy gárda tagjainak egyébként számos kötelező programon kell részt venniük a nap folyamán. Kora délután lesz az a sajtótájékoztató, ahol a vetélytárs együttesek fél-fél óra erejéig sorjában a média rendelkezésére állnak. Az MKB-MVM Veszprém „színeit" Nagy László csapatkapitány, a spanyol Cristian Ugalde, a horvát Mirko Alilovic, a szerb Momir Ilics, valamint Fazekas Nándor kapus képviseli, de velük együtt ott lesz Hajnal Csaba sportigazgató, valamint Carlos Ortega vezetőedző is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik