Férfi kézi BL: a Veszprém az esélyes - mondja a Kiel edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 08:34
null
A német bajnok edzője szerint a Veszprém az esélyes az elődöntőben (Fotó: Action Images)
Az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos Bajnokok Ligája-oldalának, az ehfcl.com portálnak adott exkluzív interjút a sorozat final fourjában az MKB-MVM Veszprémmel találkozó THW Kiel izlandi edzője, Alfred Gíslason, az egyetlen tréner a BL történetében, aki két csapattal (a Kiel mellett a Magdeburggal 2002-ben épp a Veszprém ellen) is felért már a csúcsra.

 

„Ebben a szezonban a célunk csak a döntőbe kerülés lehetett, de ki kell mondanunk, hogy a Veszprém az egyértelmű esélyese a két csapat meccsének. A mi együttesünk átalakulási folyamaton megy keresztül. Az előző szezonban a korábbi csapattal a trófeáért mentünk, de nem sikerült. Most már annak is nagyon örülünk, hogy eljutottunk Kölnbe, egyáltalán nem voltunk biztosak ebben a szezon kezdetén” – mondta Alfred Gíslason, akinél rákérdeztek arra, miért is tartja esélyesebbnek a magyar együttest.

„Megerősödött a csapatuk, amelyben számos topjátékos van. Több alternatív lehetőségük van a kispadon, mint nekünk, és összehasonlítva a Kiellel, tapasztaltabb játékosaik is vannak” – válaszolt a szakember, aki továbbviszi azt a hagyományt, mely szerint eddig mindegyik kölni négyes döntőben volt csapat, amelynek izlandi az edzője.

Gíslason elmondta, szerinte a Kiel attól még nem lesz előnyben, hogy többször szerepelt a final fourban, mint az ott újonc Veszprém. Példaként hozta fel, hogy Nagy László és Momir Ilics is olyan a bakonyiak keretében, aki többször lehetett már részese a négyes döntőnek. Az edző szerint ugyanígy nem befolyásolja a párharcot az sem, hogy az elmúlt szezon negyeddöntőjében a Kiel legyőzte a Veszprémet, mert mindkét csapat kerete változott azóta. A szakember viszont azt elismerte, hogy a közönség hatással lehet a meccsek alakulására. „A lelátó nagy szerepet játszik ezen az eseményen, ahogy tavaly is láthattuk, hiszen a THW szurkolói a Hamburgot biztatták a Barcelona elleni fináléban” – mondta a tréner.

Gíslason szerint Ilicsnek meghatározó szerepe lesz az elődöntőben. „Ilics döntő fontosságú szerepet játszik a Veszprém keretében. Problémáik voltak a balátlövő pozícióban, és ezt megoldották egy olyan játékos átigazolásával, aki tökéletes védekezésben és támadásban is – mondta a Kiel-tréner, aki szerint a szezon után Ilicshez hasonló utat bejáró Christian Zeitzet nem fogja befolyásolni az elődöntőben a klubváltás ténye. – Aki ismeri Christiant, tudja, ez ugyanolyan meccs lesz számára, mint a többi. Az előző nyáron írta alá a szerződését, azóta többször is bizonyította a teljességgel profi hozzáállását, mindent megtett a meccseken a Kielért, és csak a feladataira koncentrált.”

A Kiel a német bajnokság utolsó fordulójában szombaton óriási harcban, elképesztő izgalmak után védte meg bajnoki címét, ezért a német csapatnál egyelőre nem különösebben került szóba a BL-elődöntő. „Vasárnaptól kezdve egy hetünk van felkészülni az eseményre. Természetesen a fejemben már összeállt, hogy mit kell tennünk, de a Füchse Berlin elleni utolsó ligameccsig csak a Bundesliga a fontos.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik