Férfi kézi BL: a PSG a harmadik, a Kiel két vereséggel zárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.29. 16:57
A francia PSG szerezte meg a harmadik helyet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében, miután 29–27-re legyőzte a német THW Kielt.

A PSG-ben nem játszhatott az elődöntőben piros lapot kapó és egy meccsre eltiltott Igor Vori, de Nikola Karabatic is csak a kispadról nézte végig a találkozót. A párizsi együttes nélkülük is elboldogult, és 4–4 után Szergej Onufrijenko találataival négy góllal meglógott. Az előnyét meg tudta tartani a szünetig, Alfred Gíslason jobb híján a bírókon vezette le a dühét.

A szurkolókat sokáig nem igazán hozta lázba a találkozó, ám miután a Kiel kezdett felzárkózni, a németek hangja is megjött. Hiába kért időt Zvonimir Serdarusic, a 40. perc végén Patrick Wiencek egyenlített, majd nem sokkal később a vezetést is átvette a Kiel. Ezután a PSG-nek kellett futnia az eredmény után, de a legjobbkor, az utolsó percekben tudta visszavenni az előnyt. Mikkel Hansen a kilencedik és a tizedik góljával eldöntötte a találkozót, első final fourját tehát bronzéremmel zárta a PSG. A Kiel, az után, hogy elbukta a Német Kupát és a német bajnokságot, két vereséggel távozik Kölnből.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR (Köln, május 28–29.)
A HARMADIK HELYÉRT
PSG (francia)–THW Kiel (német) 29–27 (15–11)
G:
Hansen 10, Onufrijenko 6, Narcisse 5, Kounkoud 3, Abalo 2, Honrubia, Karabatic, M'tima 1-1, ill. Dissinger 7, Duvnjak 5, Vujin, Wiencek 3-3, Canellas, Ekberg, Sprenger 2-2, Dahmke, Klein, Landin 1-1

KÉSŐBB
DÖNTŐ

KS VIVE TAURON KIELCE (lengyel)–MVM Veszprém 18.00
Vezeti:
Óscar Raluy López, Ángel Sabroso Ramírez (spanyolok), Tv: Sport1, élőben az NSO-n

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik