Császárék jönnek! A PSG-t kapta a Veszprém a negyeddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.01. 12:02
null
A nyáron a PSG ellen is készültek a szezonra a veszprémiek (Fotó: PSG Hanbdall Facebook)
Bécsben kisorsolták a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosítását. A magyar bajnok MKB-MVM Veszprém a francia PSG-t kapta ellenfélként. Az EHF-kupában a Pick Szeged a portugál Sportinggal mérkőzik a berlini final fourba jutásért.

 

BAJNOKOK LIGÁJA

Olvasóink többsége szerint az ideális ellenfél a Lino Cervar irányította Metalurg Szkopje lett volna a Veszprém számára, de a Flensburgot is szívesen megnézte volna sok kézilabda-szimpatizáns. Ehhez képest a sorsolás a Császár Gábort, Danuel Narcisse-t és Mikkel Hansent is a soraiban tudó francia bajnok PSG-vel hozta össze a magyar élcsapatot.

PSG: NAGY NEVEK, FELEMÁS EREDMÉNYEK

A nevek alapján valóban az egyik legkeményebb riválisnak tűnik az elmúlt két évben alaposan felturbózott – Mikkel Hansen, Daniel Narcisse, Marko Kopljar, Luc Abalo, Samuel Honrubia, Igor Vori is érkezett – francia alakulat a Veszprém számára, de a szezon eddigi részében mutatott formájuk finoman szólva sem meggyőző. A francia bajnokság utolsó részéhez érve a párizsiak három ponttal elmaradnak a második helyen a Dunkerque mögött. Oda-vissza kikaptak Nagy Kornél együttesétől, összesen pedig négy vereség mellett két döntetlent számlálnak.

A BL csoportkörében második helyen zártak a Barcelona mögött, de a két macedón csapattal is megszenvedtek. A nyolcaddöntő első meccsén kikaptak idegenben a Velenjétől, hazai pályán azonban összejött a továbbjutás. A kritikák kereszttüzében Philippe Gardent vezetőedző áll, akinek állítólag nincs tekintélye a csapaton belül. Az együttes tagja a magyar válogatott Császár Gábor is, aki azonban kevés lehetőséghez jut az irányító posztján.

A két csapat a nyár végén három felkészülési tornán is összefutott egymással, az augusztusi ehingeni Sparkassen-kupa döntőjében 28–25-re nyert a magyar bajnok, a Tropheé Morbi'Hand elnevezésű torna fináléjában pedig 33–31-re, az Eurotournoi keretében azonban a PSG diadalmaskodott 33–25-re.

A Barcelona a Löwennel találkozik a Kölnbe vezető úton, ami nem ígérkezik könnyű párharcnak a katalánok számára. Két macedón–német párharc is lesz: a Flensburg a Hamburgot kiverő Vardarral mérkőzik, ráadásul a második felvonást rendezik Szkopjében, míg a Metalurg a Kiellel méri össze erejét.

„Nem igazán vagyok boldog, a lehetséges legerősebb ellenfelet kaptunk. Ha lehetne újabb sorsolást rendezni, újra sorsolnék. Nagyon erős csapat a PSG nagyon erős kerettel. A német csapatokat jobban ismerjük, a macedón csapatok is kitűnőek, de inkább német csapatot választottunk volna ellenfélül. De ez a sorsolás, jól fel kell készülnünk, a szurkolók biztosan segítenek minket, ebből erőt kell meríteni” – nyilatkozta a sorsolás után az EHF Tv-nek Hajnal Csaba, a veszprémiek sportigazgatója.

„A Paris Saint-Germain egy amolyan kis világválogatott, a tehetős tulajdonos minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy Bajnokok Ligája-győzelemre is képes együttest verbuváljon Párizsban, amit nagybevásárlásnak is lehetne nevezni. Eddigi mérkőzéseiken a franciák hullámzó teljesítményt nyújtottak, s közben az is kiderült, hogy hazai pályán sem sebezhetetlenek. Bízzunk abban, hogy nem éppen a velünk szembeni mérkőzéseken táltosodnak meg, és hozzák legjobb formájukat. Az EHF kétkalapos sorsolásának köszönhetően két korábbi címvédővel, a német THW Kiel, illetve a spanyol FC Barcelona együttesével – egykori csapatommal – eleve nem kerülhettünk szembe, ahogy a szezon meglepetéscsapatát, a címvédő Hamburgot elbúcsúztató macedón Vardar Szkopjét sem kaphattuk. Ámbár ehhez azt is hozzátenném, hogy a mostani Kiel együttesével sokkal inkább találkoztam volna, mint azzal, amelyik legutóbb az utunkat állta” – nyilatkozta közvetlenül a sorsolás után Nagy László a Telekom Sporthír Szolgálatának.

„Nem egyértelműen előnyös, hogy idegenben kezdünk, de szerintem az sem lenne feltétlenül jó a számunkra, ha mi lennénk először a pályaválasztók. Ha mindenképpen minősíteni kell, úgy gondolom, hogy a kinti kezdés valamivel mégiscsak előnyösebbnek mondható a mi szempontunkból. Ha a barcelonai éveimre gondolok, volt úgy, hogy idegenben döntöttük el a továbbjutás kérdését, de ez sem sikerült mindig. Nem szívesen emlékszem a tavalyi búcsúmeccsünkre, amikor a Veszprém Arénában nem tudtunk megbirkózni a THW Kiel csapatával, és lemondani kényszerültünk a négyes döntőről. Meglátjuk, mi lesz most, mire visszük Európa legtehetősebb kézilabdacsapata ellen, amit viszont csapatkapitányként és a társaim nevében már most kimondhatok, mindent meg fogunk tenni azért, hogy ott lehessünk a final four szereplői között!” – hangsúlyozta Nagy László, aki a Barcelonával kétszer is BL-győztes volt.

A párizsiak részéről Bruno Martini, a csapat általános igazgatója nyilatkozott az európai szövetségnek, és azt mondta, könnyebb sorsolást is el tudott volna képzelni. „Ez a szezon nagyon nehéz számunkra, és most két kemény összecsapás jön a Veszprémmel. Ellenfelünk az egyik legtöbbet fejlődött csapat, amellyel szemben nehéz dolgunk lesz. Nagyszerű atmoszféra jellemzi a veszprémi arénát, nagyon nehéz ott játszani, mindig nagy a nyomás, kemény lesz számunkra” – reagált Martini, akitől megkérdezték, melyik a jobb, hogy egy „játszó” ellenfelet kaptak a Veszprém révén, vagy szerencsésebb lett volna a „smirgli” stílusú Vardar Szkopje.

„A meccs az meccs, ez az edzőkre tartozik, de egyénileg nagyon jó erőkből áll a Veszprém, és nagyon kemény ellenfél. Nem megy annyira jól számunkra idegenben, de az nem igaz, hogy vendégként alárendelt szerepet játszunk, hiszen a Barcelona elleni meccset leszámítva idegenben is szoros eredményeket értünk el. Vannak problémáink, de általában sikerült ezeket megoldanunk, harcolni fogunk Veszprémben is, ahogy tőlünk telik. Ha lehetett volna választani, lehetett volna jobb is, inkább a Vardarral játszottunk volna, mert jobban ismerjük, míg a Veszprém és a Kiel egy szinten van” – mondta Martini.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
PSG (francia)–MKB-MVM VESZPRÉM
Rhein-Neckar Löwen (német)–Barcelona (spanyol)
Metalurg Szkopje (macedón)–THW Kiel (német)
Flensburg (német)–Vardar Szkopje (macedón)
A negyeddöntő első mérkőzéseit április 16. és 20. között rendezik az elöl álló csapat otthonában, a visszavágókat április 23. és 27. között játsszák.

A SORSOLÁSI KALAPOK
1. kalap:
Barcelona (spanyol), MKB-MVM VESZPRÉM, THW Kiel (német), Vardar Szkopje (macedón)
2. kalap: Flensburg (német), Metalurg Szkopje (macedón), PSG (francia), Rhein-Neckar Löwen (német)

EHF-KUPA

A BL-negyeddöntő előtt kihúzták az EHF-kupa negyeddöntőjének párosításait, amelyen a Pick Szeged volt érdekelt. Miután a Constanta a LUGI mellé került, a Szeged számára maradt a Sporting, mert a második kalapból a Nantes-tal egy csoportban szerepelt. Ez azt is jelenti, hogy a négy között biztosan lesz francia csapat, hiszen a Nantes a Montpellier-vel találkozik.

Az EHF góllövőlistáját éppen egy Sporting-játékos, Portela vezeti, eddig 48 gólt dobott. A lisszaboni csapat egyetlen légiósa a kubai Carol Marzo, a többiek mind portugálok.

„A legfontosabb, hogy a Sporting is erős csapat, nem szabad lebecsülni – reagált a sorsolásra Juan Carlos Pastor a pickhandball.hu-n. – Idegenben, Dániában, a Skjern otthonában is fölényesen nyert, ez pedig nagy fegyvertény. Célunk nem is lehet más, mint kiharcolni a berlini négyes döntőbe jutást. Megpróbálunk minél alaposabban felkészülni az ellenfelünkből, akkor nem érhet bennünket semmilyen meglepetés.”

Marko Krivokapics másodedző évekig játszott Portugáliában: „Éppen hétfő este a Szegedi Városi Televízióban azt mondtam, legyen a Sporting az ellenfelünk. Ez bejött, jobb, mintha a román Constantával kellene harcolnunk. A lisszaboni együttes is csapatként harcol, ebben rejlik az ereje. A Benficával kétszer is döntetlent játszottak a bajnokságban, így hasonló játékerőt képviselnek, mint a harmadik fordulóbeli ellenfelünk. Ha megszokott játékunkat nyújtjuk, ott leszünk a final fourban, kiharcoljuk a berlini négyes döntőben való részvételt.”

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Sporting (portugál)–PICK SZEGED

Constanta (román)–LUGI (svéd)
Nantes (francia)–Montpellier (francia)
Az első mérkőzéseket április 19–20-án rendezik az elöl álló csapat otthonában, a visszavágó április 26–27-én lesz. A Füchse Berlin – mint a final four házigazdája – a D-csoport megnyerésével automatikusan kvalifikálta magát a négyes döntőre.


SZAVAZÁS

BL-negyeddöntős ellenfelére vár az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda BL-ben. A továbbjutás szempontjából melyik lenne az ideális ellenfél?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik