Férfi kézi BL: A nagy akarásnak nyögés lett a vége - Nagy L.

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.31. 17:46
Mint arról már beszámoltunk, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének elődöntőjében az MVM-MKB Veszprém 29–26-ra kikapott a THW Kieltől. Nagy László, a veszprémiek átlövője szerint a sok könnyű német gól okozta a vereséget, és hogy hiába akartak, nyögés lett a vége. Uros Vilovszki, aki a második félidőben kiállított Renato Sulicot váltotta beállóban a pályán, úgy vélte, hogy a második félidőben idegesebben játszottak, de összeszedik magukat, és megpróbálják megnyerni a bronzmérkőzést.

„Az, hogy az első félidőben már nyolc lerohanás gólt kaptunk a 13-ból, és a második félidőben is jó párszor át tudtak rajtunk rohanni – nevezte meg a vereség okát Nagy László a DIGI Sportnak adott interjújában. – Fegyelmezetlenek voltunk. Nagyon akartunk, és a nagy akarásnak sajnos nyögés lett a vége. Apróságokon múlott, a pontosság hiányzott, a labdaeladásokból rendszeresen tudtak indulni. Fájó vereség, természetesen szerettünk volna a döntőbe jutni, nem sikerült, de holnap jön a következő mérkőzés."Nagy László a DIGI Sportnak adott interjújában. – Fegyelmezetlenek voltunk. Nagyon akartunk, és a nagy akarásnak sajnos nyögés lett a vége. Apróságokon múlott, a pontosság hiányzott, a labdaeladásokból rendszeresen tudtak indulni. Fájó vereség, természetesen szerettünk volna a döntőbe jutni, nem sikerült, de holnap jön a következő mérkőzés."

„Sulic kiállításáig is fej fej mellett haladtunk, akadozott a szekér. Nem is védekezésben, mert ott azt gondolom, hogy jól teljesítettünk, leszámítva a gyors indításokat, támadásokban viszont talán egy passzal több kellett volna, hogy tisztább helyzetekbe kerüljünk. Ez nem sikerült, benne van a játékban, ki kell javítanunk a hibákat" – tette hozzá az átlövő, aki szerint nem volt annak jelentősége, hogy a csapatnál sokan nem játszottak még ilyen környezetben, ilyen atmoszférában.

„Nem először játszottam több időt Sulicot váltva – mondta ezt már Uros Vilovszki. – Meglepés volt, amikor megkapta a pirosat, de én készültem erre a meccsre. Sajnos picit idegesebbek voltunk a második félidőben, sok ziccert és nagy lehetőséget hagytunk ki. Összeszedjük magunkat, és holnap megpróbálunk nyerni."

„Az első félidőben nagyon jól ment a játék. A második félidőben azonban nagy energiát kapott a lelátóról, és sokkal jobban ment neki, mint Mirkónak, de ő is nagyon jól védett" – mondta a fantasztikusan védő Palickával kapcsolatban Vilovszki.

Iváncsik Gergő úgy vélte, mindig egy „pici dolog” hiányzott: „Amikor kellett volna, akkor a Kiel dobott gólt, vagy védekezett ki támadást. Sajnos sok hibával játszottunk, és kaptunk nyolc-kilenc lerohanásos gólt."

Mirko Alilovic kapus és az átlövő, Momir Ilics szerint a játékvezetők sem mindig álltak a helyzet magaslatán, de nem ezen múlott a vereség. „A védekezésünk jó volt, de sajnos támadásban többet hibáztunk, ezekből kaptuk a gyors gólokat” – tette hozzá Ilics, aki éppen a Kiellel nyert kétszer BL-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik