Férfi kézi BL: a Kielce szerezte meg a harmadik helyet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.31. 16:58
null
A szurkolók üzenetei is megjelentek a nyitó műsorban
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének bronzmérkőzésén a KS Vive Tauron Kielce a kilenc gólig jutó Karol Bielecki vezérletével 28–26-ra legyőzte a THW Kielt.

 

Ezúttal is briliáns megnyitóval készültek a német szervezők, a fenti képen látható formában megelevenedtek a szurkolók korábban felvett üzenetei.

A Kiel szombati veresége ellenére telt ház várta a csapatokat a bronzmeccsen, az más kérdés, hogy a német szurkolókat nem igazán hozta lázba a harmadik hely megszerzése. A Kielce és a Kiel 2013-ban is a harmadik helyért rendezett meccsen találkozott, akkor (is) a lengyelek nyertek egy góllal.

Az első félidő első felében a THW, utána a Dujsebajev-együttes vezetett két góllal, de egyikük sem villogott, harminc perc alapján megjósolhatatlan volt, ki nyer.

A második játékrészben is folytatódott az adok-kapok, a Kiel többek között Filip Jíchát is pihentette, miközben Duvnjak a 40. percben megkapta harmadik két percét. A Kielcében Karol Bielecki ismét remek formában tüzelt, ennek eredményeként a Kielce négygólos előnnyel fordulhatott a hajrára (26–22). Chrapkowski is piros lappal távozott a játékból, a Kielnek pedig egy perccel a vége előtt labdája volt az ikszhez, de Szmal védett. A vége 28–26 lett a Kielcének, a hazai közönség előtt szereplő Kiel két vereséggel fejezte be a final fourt.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, FINAL FOUR
A 3. HELYÉRT

THW Kiel–Vive Tauron Kielce 26–28 (12–12)
Gólszerzők:
Vujin 5, Duvnjak, Lauge 4-4, Dahmke, Lundström, Pálmarsson, Sprenger, Weinhold, Wiencek 2-2, Toft Hansen 1, ill. Bielecki 9, Lijewski 5, Buntic 4, Reichmann 3, Jurecki, Strlek 2-2, Chrapkowski, Cupic, Jachlewski 1-1

KÉSŐBB
DÖNTŐ

MKB-MVM VESZPRÉM–Barcelona 18.00 (Tv: DIGI Sport1, Duna Tv)

A sárga mezes Kielce is elkapta a Kielt, a németek két zakóval zártak (Fotó: Hegedüs Gábor)
A sárga mezes Kielce is elkapta a Kielt, a németek két zakóval zártak (Fotó: Hegedüs Gábor)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik