Férfi kézi BL: a Kiel magyar ügyvezetője szerint nem tud elindulni a sorozat

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.08.06. 19:12
null
A Kiel öt év után lett újra bajnok – a tavasszal félbeszakadt és befejezettnek nyilvánított Bundesligában (Fotó: AFP, archív)
A német Bundesligában szereplő THW Kiel kézilabdacsapatának ügyvezetője, Szilágyi Viktor elmondta: jelen helyzetben elképzelhetetlen számukra, hogy az ősszel elinduljon Bajnokok Ligája 2020–2021-es kiírása – derül ki az origo.hu cikkéből.

 

A THW Kiel kézilabdacsapatának ügyvezetője, Szilágyi Viktor aKieler Nachrichtennek elmondta, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel nagyon nehéz arra gondolni, hogy a világ legjobb kézilabdacsapatai szeptember közepétől kezdve megmérkőzzenek egymással.

„Fontos, hogy minden helyszín tökéletesen megfeleljen az egészségügyi előírásoknak. Mi viszont még így sem szeretnénk kitenni a játékosokat és a stábtagokat a fertőzésnek, ráadásul, ha bárki elkapja a vírust, azzal a Bundesligát is veszélybe sodornánk. Vannak olyan ellenfeleink, akik miatt kockázatos országba kellene utaznunk”– mondta Szilágyi.

A THW-nak a sorsolás alapján Horvátországban (Zágráb), Ukrajnában (Zaporizzsja), Franciaországban (Nantes), Magyarországon (Veszprém), Spanyolországban (Barcelona), Szlovéniában (Celje) és Dániában (Aalborg) kellene idegenbeli mérkőzéseket játszania. A Bundesliga a tervek szerint október elején vesz rajtot.

A klubok eddig a nemzetközi utazásokra a menetrend szerinti járatokat vették igénybe, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) azonban most megvizsgálja annak lehetőségét, hogy chartergépek szállítsák a csapatokat a külföldi utakra, ehhez pedig támogatást is adna.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, 2020–2021
A-CSOPORT:RK Vardar 1961 (északmacedón), PSG Handball (francia), Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), MOL-PICK SZEGED, Meskov Breszt (fehérorosz), Elverum (norvég), SG Flensburg-Handewitt (német)
B-CSOPORT:Barca (spanyol), TELEKOM VESZPRÉM, THW Kiel (német), Aalborg Handbold (dán), HBC Nantes (francia), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje (szlovén), PPD Zagreb (horvát)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik